Nový Mercedes-Benz triedy S (W223) je momentálne technologicky najvyspelejším luxusným sedanom najvyššej kategórie. Tento fakt by nemal nikoho prekvapiť, Mercedes-Benz má už roky imidž technologického lídra, a tak na trh mnohokrát zavádza nové technológie ako úplne prvý. Tomu samozrejme neraz zodpovedajú aj ceny jej áut. A ak sa bavíme o najvyššom segmente, platí to dvojnásobne.

Mercedes-Benz má vysoko lojálnych zákazníkov. Až 80 % zákazníkov triedy S v západnej Európe sa pri opätovnom nákupe znova rozhoduje pre Mercedes-Benz.

100-tisíc je len začiatkom

Ako vyplýva z oficiálnej správy vydanej slovenským zastúpením značky, štartovacia cena novej triedy S je 104 400 eur s DPH. O jej výške nemá cenu polemizovať, žiadny zákazník si totiž „S-ko“ nekúpi v základnej konfigurácii. A keďže fantázii náročných zákazníkov sa medze nekladú, výsledná suma sa nakoniec môže dostať úplne mimo dohľad štartovacej ceny. Mercedes nezabudol zdôrazniť cenu niektorých príplatkových výbavových prvkov, za nový 3D displej vodiča dostupný s veľkým projekčným displejom s rozšírenou realitou MBUX si napríklad fabrika pýta 3588 eur, za čelný airbag pre zadných pasažierov (dostupný len pri predĺženej verzii Long) si treba prihodiť 600 eur, za revolučné svetlomety Digital Light s extrémne výkonnými diódami  dáte ďalších 2268 eur a ak chcete inteligentné stropné kamery schopné rozpoznávať vaše povely, za 648 eur sú vaše. A takto to samozrejme narastá a narastá. Stačí sa dostať k špeciálnym kolesám, doplnkom karosérie, asistenčnej elektronike či riadeniu zadnej nápravy (len to stojí ďalších 1560 eur).

Nová trieda S je od začiatku predaja dostupná vo verziách S 500 4Matic, S 350d, S 350d 4Matic a S 400d 4Matic (vrátane verzií Long). V dohľadnej dobe môžete rátať aj s verziou S 450 4Matic.