Aj keď manuál mnohí americkí vodiči prestali používať už aj pred pol storočím, nadšenie a vášeň pre jazdu s manuálom budú vodičov vždy baviť. Na rozšírenie dostupnosti a zábavy z jazdy s manuálom ponúka MINI USA autoškolu jazdy s manuálnou prevodovkou, ktorá je otvorená pre všetkých vodičov, ktorí hľadajú príležitosť naučiť sa jazdiť s vozidlami v tejto verzii v pútavej a bezpečnej atmosfére a prostredí.

BMW Group Performance Center bude exkluzívnym miestom pre MINI Manual Driving School. Prostredníctvom tímu skúsených inštruktorov kurz rozdelí časť výuky do tried a časť pre praktickú jazdu na testovacie dráhy. BMW Performance Center vyškolilo od roku 1999 viac ako 500 000 účastníkov v Thermal (Kalifornia) a v Greenville (Južná Karolína), prostredníctvom širokej škály vodičských kurzov. V roku 2016 pridalo centrum jazdné programy aj pre automobily MINI.

Majitelia a fanúšikovia MINI už dlhodobo oceňujú výhody modelov s manuálnou prevodovkou, ktoré značka ponúka. Táto iniciatíva víta tento trend a novú generáciu manuálne zručných vodičov a zároveň umožňuje ostatným zdokonaliť svoje zručnosti po rokoch jazdy vo vozidlách s automatickou prevodovkou. Kurz je navrhnutý tak, aby sa vytvoril základ a sebavedomie pri riadení vozidiel s manuálnou prevodovkou. Učebný plán sa zameriava na ovládanie vozidla, nácvik plynulého rozjazdu a zastavenia, či na zrýchlenie. Na záver kurzu budú účastníci testovaní.

Už viac ako desať rokov verejnosť hodnotí automobil MINI ako značku pre najzábavnejšiu jazdu v Amerike, a to je presne dôvod, prečo sme zrealizovali comeback pre manuálnu prevodovku,“ povedal Rah Mahtani, Brand Communications Manager, MINI USA. „Kurz nie je len informatívny, ale aj zábavný a náročný vzdelávací zážitok pre novú generáciu vodičov MINI, ktorý si ho navždy zapamätajú.''

Zážitok z manuálnych vozidiel ďaleko presahuje vzhľad a pocit, ale zameriava sa na pôžitok z jazdy. Pre väčšinu vodičov je možnosť šoférovať s manuálom obmedzená ich technologickými skúsenosťami.

zdroj: BMW Slovensko