Exteriér upravený len decentne

Vynovený Hyundai Tucson prichádza s esteticky a funkčne osvieženým dizajnom exteriéru. Všimnúť si môžete napríklad takzvané svetelné anjelské krídla v prednej časti, doplnené technológiou Matrix beam LED. A prepracované boli tiež nárazníky vpredu a vzadu. Automobilka k existujúcej palete exteriérových farieb pridá ďalších päť odtieňov. Model bude tiež dostupný s novými typmi zliatinových diskov kolies. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

V interiéri je toho viac

Tucson sa odteraz môže pochváliť dvojitým zakriveným 12,3-palcovým displejom, ktorý samozrejme slúži ako prístrojový panel a pravá časť je dotyková. Okrem toho je k dispozícii head-up displej a dizajnovým updatom prešiel aj panel ventilácie a klimatizácie. Zmeny zasiahli takmer do každého kúta interiéru, vrátane obloženia, volantu a stredovej lakťovej opierky, kde sa nachádza indukčná nabíjačka. Volič prevodovky už nenájdete na stredovej konzole, ale bol presunutý pod volant. Sedadlá majú mierne modifikovaný tvar, nové materiály a podľa automobilky ponúkajú väčší komfort. Výber farieb sa rozšíril o nový paket nazvaný Cypress Green, ktorý dodáva interiéru štýlovú atmosféru.

Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 2 obrázkov

Na palube sa objavila tiež technológia bezdrôtovej aktualizácie softvéru Over-the-Air (OTA), neskôr v priebehu roka zákazníci dostanú možnosť objednať si digitálne kľúče Digital Key 2.0. V oblasti bezpečnosti Tucson získal systém riadenia stability pri bočnom vetre (CWC), ktorý pomáha pri vysokých rýchlostiach tým, že čiastočne brzdí a jemne zasahuje do riadenia. Lepšiu konektivitu prinášaju USB porty typu C, ktoré umožnujú rýchlejšie nabíjanie i prenos dát.

Čo vás čaká pod kapotou?

Dobrou správou je, že Hyundai chce, aby si každý prišiel na svoje, a preto pod kapotou ostáva benzín, nafta i hybrid. Hybridný pohon sa ďalej delí na mild-hybrid, full-hybrid a plug-in hybrid.

Najnovšou pridanou hodnotou je PHEV, ktoré bude k dispozícii s pohonom všetkých kolies a neskôr aj s pohonom len prednej nápravy. Hyundai navyše začal používať druhú generáciu režimu Green Zone s cieľom podporiť jazdu s minimálnymi lokálnymi emisiami výfukových plynov vďaka funkcii geofencing pre plug-in hybrid, umožňuje automatický prechod na čisto elektrický režim pri vjazde do nízkoemisných zón alebo oblastí s emisnými obmedzeniami.

Prvé kusy už v máji

Výroba modernizovaného Tucsonu sa rozbehne v nošovickom závode už v apríli, prvé vozidlá by mali doraziť k predajcom už v máji tohto roka. A už teraz vieme, že Hyundai okrem iného opäť ponúkne aj verziu N Line, ktorá dostane iné nárazníky a originálne 19-palcové hliníkové disky. V interiéri bude mať červené prešívanie sedadiel a volantu a kombináciu textilného, semišového a koženého čalúnenia sedadiel vo farbe Obsidian Black.