Audi pravdepodobne už v tomto roku predstaví nástupcu súčasného modelu A4 (s interným typovým označením B9, ktorý bol na trh uvedený v roku 2015). Novinka však zrejme nedostane očakávané označenie so štvorkou na konci, ale dorazí ako Audi A5.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Prečo tá zmena?

Odpoveď na túto otázku je pomerne jednoduchá. Zdá sa, že kým sa Audi definitívne nezbaví spaľovacích motorov, ostanú párne čísla vyhradené výlučne pre elektromobily. Inak povedané, nová A4 je tiež na ceste, ale bude mať len batériový pohon. To isté by neskôr malo platiť aj v prípade modelov A6 a A7. Elektrické modely by si mali tiež ponechať prívlastok e-tron, teda čakajte A4 e-tron, A6 e-tron a tiež vlajkovú loď A8 e-tron, ktorú čaká debut v roku 2024.

A čo s modelmi S a RS? Práve tie by mali rovnako ako ostatné vozidlá so spaľovacími motormi prejsť na vyššie číslo v názve. Podľa dostupných informácii však v Audi uvažujú aj o ostrých elektromobiloch, a preto by sme mali byť svedkami príchodu áut ako RS6 e-tron. Mimochodom, posledné nové modely s benzínovými a naftovými motormi Audi predstaví najneskôr do roku 2025 alebo 2026 a posledný z nich skončí vo výrobe v roku 2033. Potom budú štyri kruhy už len elektrické.

Zdroj: motor1