Za normálnych okolností by sme sa špecifickými modelmi európskych značiek určenými pre iné časti sveta nevenovali. Nedáva to veľmi zmysel, keď si ich nemôžete kúpiť. V tomto prípade sme ale urobili výnimku, pretože koncern Stellantis sa novinkou nepochválil len na lokálnych mediálnych stránkach, ale informácie o novom Citroëne C3 Aircross publikoval medzinárodne.

Či je rozumné predhodiť potenciálnej klientele návnadu a medzi riadkami jej oznámiť, „toto vám nepredáme“, posúďte sami, nám by ale uvedenie takejto konkrétnej verzie v EÚ dávalo zmysel.

V porovnaní s európskym modelom bol ázijsko-americký Aircross predĺžený zo 4160 na 4320 mm, pričom konštruktéri natiahli aj rázvor – z 2604 na 2670 milimetrov. Vďaka tomu sa im podarilo zväčšiť základný objem batožinového priestoru zo 410 na 482 litrov.

Teda v prípade, ak dáte prednosť základnej 5-sedadlovej verzii. Citroën totiž za príplatok ponúkne dve sedadlá v treťom rade, ktoré majiteľ bude môcť buď sklopiť a uložiť do podlahy, alebo ich úplne demontovať. Nemalo by to byť príliš náročné, keďže samostatná sedačka má hmotnosť len 8 kg.

Ďalšou výhodou tohto auta je zvýšená svetlá výška na 200 milimetrov, aby Aircross nemal problém pohybovať sa aj po horších cestách, respektíve mimo ne. K tomu mu pomôže aj ochranná doska namontovaná na podvozku.

K motorizáciám a ďalšej technike Stellantis neprezradil prakticky nič, píše ale, že v interiéri je až 5 nabíjacích konektorov USB, klimatizácia, ventilačný panel na strope pre tretí rad sedadiel a vyššie výbavy dostanú 7-palcový digitálny prístrojový panel spolu s 10-palcovým dotykovým displejom. Ten potom v rámci multimediálneho rozhrania zvládne pripojenie Apple Car-Play i Android Auto.

Výroba nového predĺženého Citroënu C3 Aircross bude prebiehať v brazílskom Porto Real a indickom meste Thiruvallur, pričom prví zákazníci dostanú autá ešte pred koncom tohto roka. Na začiatku 2024 sa potom novinka objaví aj v iných kútoch juhovýchodnej Ázie. O Európe nepadlo ani slovo, čo asi nepotrebuje ďalšie vysvetlenie.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 21 obrázkov

zdroj: Stellantis, Citroën