Aj slovenská polícia prechádza modernizáciou. Spôsoby, ktorými muži zákona dohliadajú na poriadok na cestách, sa stávajú čoraz sofistikovanejšími. Radary umiestnené pri cestách, ktoré automaticky posielajú pokuty poštou, sa na Slovensku doteraz vo veľkom neujali. To nebráni tomu, že už tu máme ešte modernejšiu technológiu, ktorú nasadzuje v praxi aj slovenská polícia.

"Prešiel na červenú, zhora ho sledoval policajný dron, pokuta ho neminula," okomentovali muži zákona v stanovisku na Facebooku. Konkrétne išlo o policajtov Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave, ktorí využívajú pri služobnej činnosti aj pomoc služobných dronov.



Dron polície ho usvedčil, pokutu platil na mieste

Presvedčil sa o tom v uplynulých dňoch aj vodič osobného motorového vozidla, ktorý prešiel križovatkou bez toho, aby rešpektoval červený signál na svetelnom signalizačnom zariadení.

Za priestupok v cestnej premávke, ktorého spáchania sa týmto konaním dopustil, mu bola podľa zverejnených informácií na mieste uložená bloková pokuta.

Oslovili sme políciu SR, aby nám spresnila, koľko dronov takto na našich cestách využíva, na aké priestupky zo vzduchu dohliadajú a či je v pláne do budúcna rozširovanie obdobných aktivít.

Zdroj a foto: Polícia SR