Že sa bežne kradnú katalyzátory, to asi viete a čítate o tom relatívne často. Chránený je ten, kto má auto s katalyzátorom čo najbližšie pri zvodoch motora a nie niekde dole pod vozidlom. V takom prípade sa k nemu zlodeji tak ľahko nedostanú a radšej si vyberú iný model.

Už Octavia druhej generácie lákala zlodejov svetliel

Krádež svetiel tiež nie sú žiadnou novinkou. Pamätáte si, ako boli zhruba pred 10 až 15 rokmi populárne xenónové svetlá zo Škody Octavia druhej generácie? Aj tie zlodeji kradli ako na bežiacom páse bez toho, aby sa vlámali do interiéru. Mnohí majitelia si dokonca dávali za sklo papier s textom, že ich svetlá nie sú xenónové.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Doba pokročila a dnes sa kradnú drahšie svetlá z drahších áut. Jedným z príkladov je aj zelené Porsche Taycan. K tomu zlodeji skutočne nepristúpili v rukavičkách, skôr naopak, očividne sa snažili svetlá vymontovať čo najrýchlejšie. A tak sa neštítili predné blatníky doslova rozstrihať, takže auto prakticky vypitvali. Majiteľovi samozrejme nezávidíme, a aj keď to pravdepodobne všetko zaplatí poisťovňa, ranný pohľad určite nebol veľmi príjemný. Pritom tento prípad by nemal byť prvý a celkom iste nebude ani posledný.

zdroj: Carthrottle