Slovnaft uvádza veci na pravú mieru

Keďže internetoví podvodníci v uplynulom období začali používať meno Slovnaftu čoraz častejšie, zareagovala aj samotná spoločnosť prevádzkujúca významnú sieť čerpacích staníc u nás a vysvetlila svoj postoj k uvedeným aktivitám: „Spoločnosť Slovnaft sa dôrazne dištancuje od týchto neetických podvodných aktivít. Verejnosť vyzývame, aby bola obozretná a informácie o spoločnosti Slovnaft čerpala výlučne z oficiálnych webových stránok spoločnosti slovnaft.sk a oficiálnych profilov na sociálnych sieťach,“ uviedol v oficiálnom stanovisku Anton Molnár, hovorca a riaditeľ komunikácie Slovnaftu.

V tomto článku zámerne neuvádzame konkrétne linky na webové stránky podvodníkov, aby sme nepodporovali ich šírenie na internete. Niekoľko príkladov nájdete v podobe obrázkov nižšie.

V uplynulých týždňoch aj priamo Slovnaft zaznemanal viacero pochybných, klamlivých iniciatív. Ide prevažne o podporované príspevky na sociálnych sieťach, ktoré vyzývajú ľudí k investovaniu do firmy a na nákup akcií Slovnaftu na burze, s prísľubom údajne vysokého zisku.

Toto sú niektoré príklady inzerátov zneužívajúcich meno Slovnaftu.

Na internete existuje niekoľko webových stránok, ktoré vznikli za účelom získať osobné údaje ľudí a ktoré môžu byť zneužité, popisuje Slovnaft v stanovisku.

K podvodným aktivitám na sociálnych sieťach, ako sú Facebook a Instagram, sa v priebehu tohto týždňa pridali aj videá na portáli YouTube a podozrivé telefonáty. V prípade telefonických hovorov vytvárajú telefonujúci na prijímateľa hovoru časový tlak, prípadne sa vyhrážajú sankciami, ak nebude na ponuku reagovať.

Slovnaft upozorňuje verejnosť, aby pristupovala k informáciám vo verejnom priestore kriticky a v prvom rade vôbec nereagovala na akúkoľvek z vyššie uvedených podozrivých ponúk.

Zdroj: Slovnaft
Foto: Xenex