Konfigurátor Citroenu máte k dispozícii na úvodnej stránke napravo, stlačením ikonky sa vám rozroluje v novom okne. Tam máte na výber podľa obrázkov jednotlivé modely, môžete si tiež filtrovať podľa ceny, konkrétne do akej najvyššej ceny sa vám majú zobraziť dané modely. Očividne tak Citroen vie, že ľudia u nich na stránke hľadia aj na cenu.

Prehľadnosť

Po vybraní modelu sa vám rozroluje konfigurátor opäť do ďalšieho nového okna, to mi už príde trocha zbytočné mať pri konfigurácii otvorené 3 okná. Najprv si musíte vybrať líniu výbavy, následne motorizáciu. Tú si zvolíte, ale malým odkazom vpravo ako nasledujúci krok. Ak teda idete rovno na Farby a výbava, motorizáciu preskočíte a neskôr sa k nej budete musieť vracať. To zbytočne zdržuje. Našťastie si môžete filtrovať podľa paliva alebo typu prevodovky. Zas tak veľa možností však nemáte, asi teda tento filter nebudete využívať.

Najprv si musíte vybrať verziu a až potom motor.

Opäť, ako obvykle aj u iných značiek, pokračujete na farbu, kolesá a až následne na príplatkovú výbavu. Každá položka má svoje grafické znázornenie a k dispozícii je aj obsiahlejší popis k nej. Ten sa v niektorých prípadoch naozaj hodí.

Rýchlosť odozvy

Rýchlosť odozvy je naozaj príkladná. Voči predchádzajúcemu konfigurátoru od BMW je naozaj na vysokej úrovni. To však môže byť aj množstvom príplatkovej výbavy a podobne, keďže Citroen toho nemá až tak veľa.

Vynútené kombinácie

Túto kategóriu v konfigurátore od Citroenu prakticky nespoznáte. Takmer každá položka je kombinovateľná s hociktorou inou, nie je tu žiaden systém, že napríklad táto položka sa nedá kombinovať s inou. Je to síce výrazne obmedzené voči iným značkám, ale na druhej strane to zjednodušuje konfiguráciu a zlepšuje prehľadnosť.

Na konci konfigurácie si môžete pozrieť aj niektoré prvky, ktoré ste si zakúpili.

Na úplnom konci máte náhľad na vašu konfiguráciu, v ktorej sa dozviete, čo máte a nemáte v sériovej výbave. Môžete si tiež danú konfiguráciu uložiť, exportovať alebo si vyžiadať katalóg. Na konci sú aj niektoré obrázky vami vybranej príplatkovej výbavy. Konfigurátor je tak jednoduchý, prehľadný a naozaj sa s ním jednoducho pracuje, že podľa mňa patrí k tým najlepším vôbec.

Na konci si môžete pozrieť aj technické parametre, to veľa konfigurátorov neponúka.

Celkové hodnotenie: 7/10