„Vo Volkswagene milujeme králika. Odpočítavanie začína! Zostaňte naladení,“ píše Thomas Schäfer na stránke LinkedIn a samozrejme tým nemyslí „na tanieri“, respektíve „na smotane“. Spomínaný králik, teda presnejšie anglicky Rabbit, je narážka na jeden z najznámejších modelov koncernu VW.

Ak sa náhodou neorientujete v histórii, pripomíname, že meno Rabbit dostal v roku 1975 Golf určený pre severoamerických zákazníkov a vydržalo až do roku 1985. Nemci toto označenie opäť vytiahli v roku 2006, aby ho o tri roky neskôr zase zrušili.



Najzaujímavejšia na Schäferovej správe je asi skutočnosť, že meno Rabbit nie je v Európe zďaleka také známe alebo populárne ako Golf. Nemecký Automobilwoche pripomína, že si momentálne môžete v Rakúsku objednať Golf v špeciálnej edícii Rabbit, ide však o výnimku porovnateľnú s individuálne dovezenými starými modelmi zo Spojených štátov či Kanady.

Nie je preto prekvapivé, že príspevok Thomasa Schäfera vzbudil minimálne v Nemecku celkom slušný rozruch. Je totiž jasné, že Volkswagen čosi chystá, akurát nikto netuší, čo by to mohlo byť.

Domáce médiá špekulujú, že by mohlo ísť o elektromobil, netušia ale, či šéf VW hovorí o úplne novom samostatnom modeli, koncepte alebo napríklad športovej verzii batériového ID.3. Proti tomu sa ozývajú hlasy, že si automobilka nechala patentovať označenie GTI s bleskom, takže do úvahy skôr prichádza nejaké ID.GTI, ale potom do toho „Rabbit“ nezapadá.

Samozrejme je dosť možné, že ide skutočne o ID.3 pre americký trh s názvom ID.Rabbit, pretože tento hatchback sa v USA zatiaľ nepredáva. Opäť ale nedáva zmysel predstavovať takto špeciálne zamerané auto v Európe.

Samozrejme nás nový nemecký králik zaujíma, našťastie dlho na rozuzlenie tejto záhady čakať nemusíme. Schäfer viac prezradí už v pondelok na tlačovej konferencii.