Na Nemeckom úrade pre patenty a ochranné známky (DPMA) nájdete nové, „zelektrifikované“ logo GTI pod číslom 3020231119792. A z prvých diskusií pod článkami venovanými tejto téme sa nedá povedať, že by bolo prijímané len pozitívne.

Mnohým sa nepáči a poukazujú na nevítanú vzdialenú podobnosťou s konkurenčným Opelom, iným (s bujnejšou fantáziou) zase pripomína podivne zdeformovaný odkaz na jazvu hlavného hrdinu príbehov Joanne Rowlingovej. A nájdu sa aj takí, ktorí Volkswagenu odporúčajú, aby to so zdvojenými bleskami (s odkazom na pohnutú minulosť a začiatky) radšej nepreháňali.

Nemenej zaujímavé názory sa objavujú tiež v súvislosti s významom „elektrického I“. Kým v originálnom GTI z roku 1975 ide o skratku zo slov Grand Tourisme Injection, teraz by to podľa názoru niektorých mohla byť pripomienka „Indukcie“ alebo „Impedancie“.

Volkswagen objav stránky CarBuzz pochopiteľne nekomentuje, potvrdzuje to však doteraz deklarovanú snahu nemeckého koncernu preniesť do elektrickej éry aj známe označenia. Automobilka už skôr naznačila, že chce mená ako Golf, Polo a ďalšie použiť aj na čisto elektrických modeloch a ťažiť samozrejme z ich popularity a dávalo by preto zmysel pokračovať ďalej tiež so zaužívanými skratkami.

Pre najvýkonnejšie verzie elektrických modelov Volkswagen aktuálne používa označenie GTX (najnovšie sa objaví na chystanom vrcholnom modeli ID.7), nie je ale vylúčené, že prijatím nového významu GTI by sa X z názvu odporúčalo.

Otázka je, ako dokáže VW zužitkovať GTE z plug-in hybridov a či to skúsi aj s GTD, ktoré tradične nosia rýchle naftové modely. Na druhej strane takmer s istotou vieme, že elektrickú budúcnosť má i písmeno R používané na vrcholných benzínových verziách.