Polícia to vidí inak

Konkrétne medializovaný prípad sa vzťahuje na Bohúňovu ulicu v Nitre, kade by vodiči nemali prejsť z Levickej cesty. Samotný hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek pre Noviny.sk potvrdil, že dopravná značka neplatí. Mala byť už dávno odstránená, no od roku 2020 sa tak nestalo a vodičov tak mätie dodnes. A nielen to. Na tento stav môžete doplatiť aj finančne.

Polícia tvrdí, že pokuty za porušenie povinností ustanovených touto značkou môže rozdávať aj naďalej. "Tým nie sú dotknuté povinnosti účastníkom cestnej premávky vyplývajúce zo zákona o cestnej premávke o dopravnom značení," ozrejmila pre Noviny.sk Renáta Čuháková z nitrianskeho Krajského riaditeľstva Policajného zboru.

Otázkou je, čo sa teraz stane a ako sa tento prípad vyvinie. Tu však nemožno viniť políciu. Na ťahu sú úrady, ktoré majú značku odstrániť a prípadne nahradiť novou.

Do hry prichádza možnosť osadiť značku "Zákaz vjazdu pre motorové vozidlá s dodatkom tranzit". Nateraz sa však obyvatelia musia zmieriť s tým, že za značku - i keď zrušenú - im hrozí finančná sankcia.

Zdroj: Noviny.sk