Pred nejakým časom spustili webovú stránku aj pre Slovensko. Okrem prehľadu ponúkaných modelov nechýbajú ani informácie o predajnej sieti či objednávkach testovacích jázd. Od štartu má sieť deviatich oficiálnych dílerov v siedmych krajoch Slovenska, čiže na dosah sú ozaj dobre. Pritom čoskoro by mali pribudnúť ďalší a počet predajných miest má prekročiť číslo 15. Aktuálne Dongfeng ponúka tri modely (Fengon 5, Glory 580 a Seres 3), no už onedlho by ich mali doplniť ďalší súrodenci zo segmentu SUV a portfólio by mali dokonca obohatiť aj o úžitkové automobily.

Model Fengon 5

Prvým modelom, ktorý spomeniem, je Fengon 5. Ten sme pred nedávnom aj otestovali a čo si o čínskom SUV myslíme si môžete pozrieť vo videoteste nižšie. V skratke, ide o SUV-kupé, ktoré sú v dnešnej dobe veľmi populárne. Pod kapotou ukrýva 1,5-litrový preplňovaný 4-valec (101 kW a 220 Nm), ktorý spolupracuje s CVT prevodovkou od spoločnosti ZF. Čoskoro by však jeho ponuku mal doplniť výkonnejší 2,0-litrový benzínový motor s automatickou prevodovkou s hydromeničom. V základnej výbave Classic začína Fengon 5 na sume 24 490 eur. 

Základom ponuky je Glory 580

Cenovka modelu Glory 580 sa začína na hodnote 22 990 eur a je tak základom ponuky čínskeho výrobcu. Disponuje rovnakým pohonným ústrojenstvom ako jeho štýlovejší brat Fengon 5, teda 1,5-litrový 4-valec s prevodovkou CVT. Na rozdiel od neho však ponúka len jeden stupeň výbavy a až sedem miest na sedenie. Je tak vhodnejšou voľbou najmä pre veľké rodiny. Súčasťou výbavy je napríklad aj strešné okno, 10-palcový dotykový displej či automatická klimatizácia. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Elektrický Seres 3

Posledným aktuálne ponúkaným modelom značky Dongfeng je Seres 3. Na rozdiel od vyššie spomenutých áut však disponuje plne elektrickým pohonom. Ten ponúka výkon 120 kW (163 k) s maximálnym krútiacim momentom 300 Nm. Seres 3 využíva lítiové batérie s kapacitou 53,61 kWh, ktoré podľa automobilky umožnia dojazd 405 km. Možné by malo byť aj rýchlo-nabíjanie, kde značka uvádza dobitie z 20 na 80% kapacity za 30 minút. K dispozícii sú dva stupne výbavy, pričom základná verzia začína na cene 32 990 eur. 

zdroj, foto: Dongfeng