Hliadka bratislavských diaľničných policajtov spozorovala na diaľnici R7 v smere do Dunajskej Stredy vozidlo Subaru Impreza, ktoré išlo výrazne rýchlejšie, ako je najvyššia dovolená rýchlosť (130 km/h). Vozidlu bola v uvedenom úseku nameraná hodnota 206 km/h.

"Následne ho hliadka predpísaným spôsobom zastavila a jeho 52-ročnú vodičku podrobili vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. Tá skončila s pozitívnym výsledkom, žene bola nameraná hodnota 1,65 promile, pričom opakovaná dychová skúška prítomnosť alkoholu v dychu potvrdila," uvádza polícia na Facebooku.

Čuduje sa aj polícia

Samotný policajný zbor okomentoval 52-ročnú vodičku na sociálnej sieti s údivom - práve vzhľadom na kombináciu enormnej rýchlosti auta a veľkej hladiny alkoholu.

Žena bola obmedzená na osobnej slobode a eskortovaná na policajné oddelenie. Bolo jej vznesené obvinenie  z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Po vykonaní potrebných úkonov bola žena umiestnená v cele policajného zaistenia a vec riešili v takzvanom superrýchlom konaní.

Na Slovensku končí väčšina vodičov, ktorých prichytia v opitom stave za volantom a nafúkajú nad 1 promile, s podmienkou - vyplýva to často z toho, že boli dovtedy bezúhonní. Práve od hranice jedného promile sa pritom takéto konanie považuje za trestný čin. Napríklad v Česku zavádzajú novú terapiu určenú špeciálne pre vodičov, ktorým vezmú vodičák.

Zdroj: Polícia SR