Prečin proti zákonu či priestupok, za ktorý hrozí pokuta?

Predstavte si, že vidíte značku zákaz zastavenia či zákaz vjazdu a vy pokračujete v jazde či zaparkujete auto, pretože sa na vás vzťahuje špeciálny režim. Problém však nastane, keď sa chcete preukázať výnimkou, ktorá je už na pohľad zvláštna a budí nedôveryhodný dojem, keďže nie je vôbec plnohodnotne vyplnená.

Za takých okolností nielenže nárok na úľavy v cestnej premávke nemáte, ale ešte si môžete privodiť problémy s políciou. Presvedčil sa o tom aj vodič v Bratislave, ktorý sa mal preukazovať falošnou výnimkou za čelným sklom, za čo si vyslúžil pozornosť mužov zákona.

„Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ Bratislava I začal trestné stíhanie,“ potvrdila krajska policajná hovorkyňa Jana Šimunková s neskorším dovetkom, že konaním motoristu sa napokon zaoberá okresný úrad, keďže by mohlo ísť o priestupok.

Podľa informácií portálu Aktuality.sk malo ísť údajne o auto využívané Jurajom Halabicom, ktorého brat Michal Halabica je šéfom odboru dopravy pre Bratislavský samosprávny kraj.

BSK pritom uviedol, že s prípadom nemá nič spoločné a prípad sa týka súkromnej osoby. Čo sa týka výnimiek, neexistuje ich verejný register, takže ich kontrola je najmä na pleciach polície, ako sa to udialo aj v tomto prípade.

Zdroj: Aktuality.sk, foto: Polícia SR