Priemerne mali autá na odometri 153 062 km a ich cena bola niečo vyše 12 066 €.

Najinzerovanejšia značka je Škoda

Medzi najviac inzerované značky v júni patrila Škoda, už tradične ju nasleduje VW, Audi a BMW. V obdobnom poradí obsadili priečky v TOP 10 najviac ponúkaných jazdeniek aj jednotlivé typy týchto značiek. Za prvou Škodou Octaviou nasledovala Fabia, tretí bol VW Passat a štvrtým VW Golf. Piata priečka patrí prémiovému Audi A6. Do prvej desiatky sa vošla aj stále obľúbenejšia Škoda Superb, ktorá sa v umiestnila na 6. mieste, za ňou je Audi A4. Ford Focus obsadil 8. priečku. Nasleduje prémiové BMW 3. Desiatku najinzerovanejších áut prekvapivo uzatvára Opel Astra.

Značka Typ
1 Škoda Octavia
2 Škoda Fabia
3 Volkswagen Passat
4 Volkswagen Golf
5 Audi A6
6 Škoda Superb
7 Audi A4
8 Ford Focus
9 BMW 3
10 Opel Astra

Najväčší výber ojazdených vozidiel ponúkal opäť Bratislavský kraj. V hlavnom meste bolo v júni k dispozícii celkom 7 591 áut. Naopak najnižší počet jazdených vozidiel (2883) ponúkali minulý mesiac predajcovia v Prešovskom kraji. Priemerne mali autá na odometri 153 062 km a ich cena bola niečo vyše 12 066 €. Minulý rok bola priemerná cena 11 583 €.

„Dôvodom tohtoročného trendu nárastu cien ponúkaných áut je stále sa znižujúci vek predávaných áut a tiež ich lepšej výbavy. Ide o postupné omladzovanie a skvalitňovanie trhu,“ vysvetlila generálna riaditeľka AAA AUTO Karolína Topolová.