Ochrana dospelých

Napríklad v prvej testovanej kategórii - ochrana dospelých, získal Mercedes triedy A 4. generácie až 96 %. Napriek tomu vodič aj spolujazdec majú pri náraze s polovičným prekrytím v oblasti nôh nie najlepšiu, ale adekvátnu ochranu, pri čelnom náraze s plným prekrytím má vodič aj zadný pasažier adekvátnu ochranu v oblasti trupu.

Ochrana detí

Za ochranu detí si nové Áčko odnáša 91 %, figuríny v detských sedačkách pri čelnom aj bočnom náraze vykazujú najlepšiu ochranu. To znamená v tejto oblasti plný počet bodov.

Ochrana chodcov

Tretia kategória so ziskom nad 90 %, konkrétne 92 %, je ochrana chodcov. Predná hrana kapoty, nárazník, ale aj časť čelného okna je v zelených hodnotách, problémom sú stále A-stĺpiky s červenými hodnotami pre figurínu.

Asistenčné systémy

Za asistenčné systémy si nové Áčko pripisuje 75 %, núdzový brzdný asistent fungoval spoľahlivo. Celkový výsledok je 5 hviezdičiek a naozaj vysoké hodnotenie aktívnej aj pasívnej bezpečnosti od konštruktérov. Keď si spomeniem, ako obstálo prvé Áčko z roku 1999, je to skutočne obrovský rozdiel.