Audi RS Q3 edition 10 years je limitovaná séria, ktorou si značka pripomína desať rokov od začiatku produkcie najvýkonnejšieho modelu Q3. Oficiálny predaj tohto vozidla síce začal až v roku 2013, aj novinka sa ale dostane k prvým zákazníkom až začiatkom budúceho roka.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Čo bude na edícii zaujímavé? V prvom rade to, že celosvetovo vznikne len 555 kusov, čo relatívne sťažuje jej nákup. Na výber budú dve farby karosérie, metalíza Chronos Gray a matná Dew Silver. 21-palcové disky budú môcť za príplatok skrývať príplatkové karbónové brzdy.

Do série sa ešte dostanú Matrix LED svetlá, čierne lesklé lišty okolo okien či v rovnakej farbe nalakovaný predný spojler alebo škrupinové sedadlá s logom RS. Karbónové interiérové lišty budú zaujímavou kombináciou k medenému prešívaniu. A na displeji vás vždy privíta nápis „1 z 555“.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Motor ostáva, cena možno prekvapí

Motoricky sa nič nezmenilo. Neznamená to ale, že by sme sa sťažovali. Veď na zvuk jedinečného 2,5-litrového päťvalca sa ani nedá. Ten ponúkne stále rovnakých 294 kW (400 koní) a 480 Nm, zrýchlenie na stovku prebehne za 4,5 sekundy. Samotná edícia bude v Nemecku dostupná ako paket od konca tohto mesiaca. Kto má reálny záujem, cena je nastavená na 5990 eur, čo pri základnej čiastke v Nemecku (od 69 tisíc eur) už nie je tak veľa.

Zdroj: Audi

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov