Nehodovosť na slovenských cestách stále predstavuje veľký problém. Čísla neklesajú a veľmi často v štatistikách figuruje aj alkohol za volantom. Tento neduh sa samozrejme netýka len Slovákov, vo väčšej, či menšej miere s ním bojuje každá krajina EÚ. Pre jednotlivé vlády však predstavuje veľký problém. Aj preto slovenská polícia pravidelne vyhlasuje rôzne bezpečnostné akcie, ktorých cieľom je prevencia a represia súvisiace s bezpečnosťou na cestách. Zdá sa však, že ani to nepomáha. Dôkazom je na mol opitý vodič v Zvolenskej Slatine. Z jeho konania sa zastavuje rozum.

Opitý a bez vodičského preukazu

Policajná hliadka dostala hlásenie, že podnapitý mladý vodič vo Zvolenskej Slatine ruší nočný kľud a obťažuje okolie. Ako uvádza banskobystrická krajská polícia, po príchode na miesto hliadka zistila, že sa mladík medzičasom vybral smerom na Detvu. Následne si všimli, že cestu lemujú kusy plastov. „Na úrovni obce Stožok zaregistrovali idúce auto, ktoré malo zjavne defekt na zadnom pravom kolese a pohybovalo sa zo strany na stranu,“ doplnila okolnosti prípadu polícia. „Podrobili ho dychovej skúške, ktorej výsledok bol v prepočte takmer 1,8 promile alkoholu. Vodiča obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na obvodné oddelenie. Po spísaní potrebných dokumentov ho odovzdali policajtovi Okresného dopravného inšpektorátu vo Zvolene," pokračuje správa od polície.

Dlhá jazda s defektom na zadnej pneumatike sa podpísala pod výrazné poškodenie Octavie.

Mladý, len 22-ročný muž, pri sebe nemal žiadne doklady, pričom hliadka zistila, že ani nie je držiteľom žiadneho vodičského oprávnenia. Otázkou zostáva, ako sa aj v budúcnosti postaviť proti takýmto ľuďom. Tentoraz jeho nezodpovedné konanie síce skončilo len poškodeným autom a obťažovaním okolia, nabudúce by to však mohlo skončiť nehodou, pri ktorej zahynú nevinní ľudia.

zdroj: Bystrica dnes