Tankovali aj do kanistrov, taká lacná nafta sa často nevidí

Beztak ide o nízkonákladovú čerpaciu stanicu, ktorá je lacnejšia ako tradičná konkurencia u susedov v podobe OMV, Shell či BP. Tak lacnú naftu však bežne nekúpite ani tu. V Rakúsku pritom diesel bežne stojí viac ako na Slovensku, a to zhruba 1,65 eura či viac (napr. na diaľničných pumpách).

V pondelok ste si však mohli natankovať auto s naftovým motorom v meste Horn za 1,17 eura/liter. Túto príležitosť si nenechali ujsť desiatky vodičov. Premávka hustla, ulica bola čoraz rušnejšia. Vodiči napriek tomu trpezlivo čakali v rade, aby si natankovali do áut lacnú naftu. Niektorí si rovno priniesli aj kanistre.

Dodajme, že v Rakúsku nastalo od nového roka aj zdražovanie pohonných hmôt špecifické len pre túto krajinu. Stalo sa tak kvôli dani z CO2. Rádovo o 3-4 centy nahor tak išli nahor benzín aj nafta, píše Heute.at.

Novinári z tohto spravodajského portálu sa nakontaktovali priamo na rakúskeho motoristu v dolnorakúskom meste Horn. Ten stihol natankovať 21 litrov nafty za 24,58 €. Prečo však Rakúšan "nenatlačil" do svojho vozidla viac lacných pohonných hmôt? "Bohužiaľ, moja nádrž bola len poloprázdna," okomentoval. Či išlo o chybu v cenovke alebo bola cena zámerne nastavená nízko, nateraz nie je známe.

Zdroj: Heute.at