Novinka by sa mala inšpirovať SUV modelom GV80. Odkaz vidíme nielen v exteriéri, ale aj v interiéri. Predná maska má podobný 5-uholníkový tvar, rovnako sú rozdelené aj predné svetlá na 2 úzke pásiky rozdelené horizontálne. Taktiež tu nájdeme bočné prieduchy v blatníkoch, či budú skutočné alebo „fake“, to uvidíme až naživo.

V interiéri nájdeme zvláštne tvarovaný volant a množstvo dreva a kože.

V interiéri nájdeme 14,5-palcovú obrazovku, pod ním sú podľa GV80-ky prebraté aj ovládače klimatizácie. Jednoducho podobný štýl, ako majú nemecké značky pri modeloch v rovnakej triede s iným tvarom karosérie, tak aj tu budú zdieľať podobné diely.

Genesis zatiaľ neprezradil ani možnú ponuku motorov. Keďže však budeme tipovať rovnaký základ, ako pri modeli GV80, bude tu pre Európu zaujímavý vznetový trojlitrový šesťvalec s 204 kW (277 k). Neskôr ponuku obohatia aj preplňované zážihové jednotky.

G80 bude ponúkaný skôr na americkom a kórejskom trhu, no aj tam bude bojovať s nemeckou prémiovkou. Uvidíme, či sa dostane aj do Európy, avšak predpokladám že áno. Vybrali by ste si ho ako alternatívu medzi nemeckým triom, prípadne Jaguarom? Alebo nie?

Zdroj foto: Genesis

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov