Gordon Murray patrí medzi žijúce legendy sveta štyroch kolies. Tento britský konštruktér má na svedomí viacero zaujímavých projektov, medzi nimi jednoznačne najviac žiari McLaren F1. Jeho odkaz v roku 2020 vzkriesil Murray modelom T.50 vyvinutým jeho vlastnou firmou. Teraz avizuje ďalší superšport, na ktorého odhalenie nebudeme čakať dlho.

Na sociálnej sieti Twitter zverejnila firma Gordon Murray Automotive (GMA) krátku upútavku, ktorá zachytáva označenie pripravovanej novinky. Bude sa volať T.33. Dané číslo našepkáva, že v rámci hierarchie sa vozidlo postaví pod staršiu päťdesiatku. Formulka „supercar GT“ zasa naznačuje dobrú použiteľnosť na bežných cestách.

Srdcom by mal byť 3,9-litrový motor Cosworth V12

O britskom vozidle zatiaľ nemáme žiadne bližšie informácie, no malo by ísť o kupé s motorom uprostred. K videu je pripojený hashtag V12. Debutanta bude s veľkou pravdepodobnosťou poháňať 3,9-litrový atmosférický dvanásťvalec Cosworth známy z modelu T.50, v ktorom dosahuje výkon 488 kW (663 k) a krútiaci moment 467 Nm. Pri druhom produkte GMA očakávame o niečo slabšie naladenie.

Interiér podľa magazínu Auto Express nedostane konfiguráciu 1+2 s centrálne sediacim vodičom, pravdepodobne ho nahradí klasické dvojmiestne usporiadanie. Všetky detaily sa dozvieme už o niekoľko týždňov. Gordon Murray plánuje model T.33 odhaliť 27. januára o 18.00 nášho času, vyrobiť z neho chce najviac 100 exemplárov. Cenu zatiaľ nepoznáme.