Pátranie funguje zatiaľ iba na národnej úrovni SR a ČR. Rieši sa aj Maďarsko, Rakúsko a Nemecko. Skupina za informácie o kradnutých autách poskytuje finančné odmeny! 

Aplikácia vznikla aj vďaka členom FB skupiny. Je majetkom každého, kto prispel!

Spolupráca s PZ SR

Oficiálna spolupráca PZ SR a občianskej iniciatívy Hľadá sa auto - krádeže automobilov, bola pred týždňom schválená. Prebehlo stretnutie s policajným viceprezidentom gen. JUDr. Ľubomírom Ábelom. Tento týždeň sa odohrá ďalšie stretnutie, kde budú o.i. prítomní aj riaditelia jednotlivých útvarov PZ SR, ktorých sa trestná činnosť majetkovej povahy priamo týka a zaoberajú sa ňou.

Pri krádeži auta rozhodujú minúty. Čím viac ľudí vie, tým je to prospešnejšie. Niekedy rozhodne obyčajná náhoda. 

Iniciatívu týchto pár ľudí, či už programátorov, alebo administrátorov chválim a členov oceňujem. Chce to množstvo energie, času a v neposlednom rade aj peňazí. Zmyslom je spájať ľudí, ktorí si môžu byť nápomocní. Systém ako taký nie je zlý. Pracuje však len na úrovni národných pátracích systémov (zatiaľ SR a ČR). Chcelo by to však vybudovať spoluprácu na nadnárodnej úrovni - napr. Interpol, kde je evidencia kradnutých áut tiež. Keby sa tieto údaje podarilo zozbierať, alebo získať k ním prístup, tak by táto aplikácia bola bezkonkurenčná! Držíme palce.