Pokiaľ ide o úspech modelu Tucson, v štylistickom oddelení koncernu Hyundai a vlastne i vo vedení automobilky evidentne panuje spokojnosť. Usudzujeme tak hlavne podľa zmien na exteriéri auta, ktoré sú skutočne len kozmetické.

Ak budete chcieť modernizovaný modelový rok 2024 rozpoznať na ceste, stačí sa zamerať na jeho masku chladiča. Jednotlivé segmenty dostali trochu iný, hranatejší tvar a v porovnaní s výbehovým vozidlom je ich tiež menej. Prvých fotografií máme zatiaľ len pár, ale zdá sa tiež, že predné svetlá sa po vypnutí už nebudú tak veľmi strácať v mriežke, aj keď to určite bude vidieť lepšie na ďalších záberoch.

Že máte pred sebou aktualizovaný Tucson, vám veľmi spoľahlivo odhalí interiér. Kórejské SUV totiž dostalo novú palubnú dosku, ktorá bude odteraz zladená s najnovšími elektrickými súrodencami, teda Ioniqom 5 a 6.

Pôvodné autá využívali jasne oddelený prístrojový panel od obrazovky stredovej konzoly, vo vynovenom Tucsone ale dostanete jednoliaty veľký zakrivený displej. Prepracovaný Hyundai si ponechá hardwarové tlačidlá, ktoré vám uľahčia pohyb v základnom menu multimediálneho systému. Samostatný je tiež panel ovládania ventilácie a klimatizácie, aj keď v tomto prípade už bude väčšina tlačidiel kapacitných.

Za pozornosť tiež stojí presun ovládania prevodovky zo stredového tunelu, ktoré bude odteraz umiestnené na atypicky tvarovanej páčke vpravo pod volantom. Pod pravou rukou vodiča konštruktéri vďaka tomu našli miesto pre indukčnú nabíjačku na telefóny, pár tlačidiel a nechýbajú ani obligátne držiaky na nápoje.

O prípadných zmenách v technike auta zatiaľ nepadlo ani slovo, preto čakáme, že si Tucson ponechá doteraz používané benzínové, hybridné a plug-in hybridné motory. Všetky sa točia okolo preplňovaného benzínového štvorvalca s objemom 1,6 litra a celkový výkon sa pohybuje od 150 do 265 koní. Za súčasný model potom v základe zaplatíte od 26 790 až 40 390 eur.

zdroj: Hyundai