Audi R8 V8

Skutočne, do 50 tisíc eur viete kúpiť už aj Audi R8 prvej generácie so 4,2 l V8 . Síce ide o najmenej výkonnú verziu, avšak stále ju môžete mať aj so 6-stupňovým manuálom. Kto z bežných ľudí rozozná základnú motorizáciu od výkonnejšej V10? Málokto. S výkonom 309 kW (420 k) budete mať stále šancu presiahnuť rýchlosť 300 km/h, parádne sa povoziť a ten zvuk? Hmm...

Porsche 911 997

Do 50 tisíc sa dá vyberať spomedzi viacerých modelov najznámejšieho a najúspešnejšieho športiaku všetkých čias - Porsche 911. Či už ide o generáciu 997 alebo 996, teda prvého „vodníka“, do tejto sumy dokážete kúpiť aj preplňované kúsky 911 Turbo. Dokonca som do limitu našiel aj zopár starších boxer chladených verzií 993, takže v tejto sfére je skutočne z čoho vyberať.

Toyota Supra

V tejto cenovej relácii viete zohnať nielen najnovšie modely GR Supra, ktoré sú na trhu asi rok, ale aj zopár starších generácii s dvojicou turbodúchadiel. Samozrejme, väčšinou to budú modely s automatickou prevodovkou, avšak aj aktuálna generácia má predpoklady na to, aby sa z nej stalo kultové auto.

Mercedes-Benz SL-55 AMG

Aj predchodcov, teda žehličiek generácie R129 s V8 pod kapotou zoženiete do tohto rozpočtu niekoľko. Avšak nástupca R230, napríklad vo verzii SL-55 AMG bude určite modernejšie auto, s ktorým si jazdu užijete aj v dnešnej premávke. Iste, málokto má na spotrebu kompresorom preplňovaných V8 motorov, avšak ten zvuk, ten dizajn, ten štýl za to jednoducho stojí.

Maserati Granturismo

Maserati nie je u nás veľmi obľúbená značka. Mnoho ľudí už za podobné peniaze radšej poškuľuje po Porsche alebo Mercedese. Ale čo také Granturismo prvej generácie? Áno, bude to skôr slabšia verzia 4.2, avšak je to V8 s 302 kW (405 k) a veľmi netradičným dizajnom, ktorý na cestách len tak neuvidíte.

Lotus Evora

Do 50 tisíc viete nájsť aj veľmi zaujímavý Lotus Evora v prevedení S. Voči predchádzajúcim autám to bude síce "len" 3,5-litrová V6, avšak so zjavom a názvom zaujmete všade, kam prídete. K tomu zrýchlenie na 100 km/h pod 5 sekúnd, manuálna prevodovka a pohon zadných kolies, to vám dnes už len tak hocikto na trhu automobilov neprinesie.

Máte vy svojich favoritov? Aké autá by ste do tohto zoznamu vybrali vy?