Aktualizované  28. 9., 12.00 h: Detailné informácie k BMW XM nájdete v novom článku na tomto odkaze.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Toto predčasné odhalenie slovami zbytočne naťahovať nebudeme. Len stručne pripomíname, že športová divízia BMW M oslavuje v tomto roku 50. výročie od svojho založenia, čo už pripomenula napríklad modelmi M3 CSL, M3 Touring a čoskoro ešte zdôrazní novým M2 Coupé, 3.0 CSL a vrcholným modelom XM.

Práve ten sa stane vôbec prvým hybridným „eMkom“, keď pod prednou kapotou spojí do jedného celku preplňovaný vidlicový osemvalec S58 s objemom 4,4 litra a elektromotor, pričom systémový výkon tohto auta má vyskočiť až na 750 koní a 1000 newtonmetrov.

Pokiaľ ide o dizajn, ten v zásade komentovať nepotrebuje, s jedným postrehom by sme sa ale možno podeliť mohli. Finálne auto asi pôsobí o niečo lepšie ako koncept, nemá totiž také komplikované detaily a extrémne veľa zalomených línií. Stále ale máme dosť ďaleko k tomu, aby sme povedali, že XM vyzerá dobre, alebo je pekné.

Na druhej strane je potom otázka, či na takom názore vlastne záleží. Vôbec totiž nepochybujeme o tom, že sa tento automobil bude predávať rovnako dobre, ako všetky ostatné modely BMW, ktoré mnohí tiež považujú za kontroverzné. Zákazníkov vyhľadávajúcim stroje tohto typu skrátka vyhovuje, že vyzerajú výrazne, respektíve sú neprehliadnuteľné a zároveň ponúkajú ohromujúce výkony. A ak majú tú správnu značku, nebudú im prekážať ani ľadvinky zaberajúce polovicu výšky prednej časti.

V každom prípade pozrite sa na to sami a ak vás nové BMW XM zaujalo, počítajte s tým, že pre vás hneď zrána pripravíme kompletné informácie a hromadu ďalšieho obrazového materiálu.