Viac výkonu

Oficiálny názov novinky znie Mazda 3 2.5 Turbo a tak je hneď jasné, aký motor je pod kapotou. 2,5-litrový preplňovaný agregát s označením SkyActiv-G 2.5T ponúkne pri 93 oktánovom palive výkon 186 kW, čo je približne 253 koní, a 434 Nm krútiaceho momentu. To nie sú vôbec zlé čísla, dokonca nimi predčí aj nový Golf GTI (245 k, 370 Nm). Keď k tomu pridáte ešte pohon všetkých kolies, Mazda 3 Turbo by mohla byť veľmi zábavným autom. Čo sa týka prevodovky, sklamaní budú všetci americkí fanúšikovia manuálu (aj keď ich asi nie je veľmi veľa), nakoľko preplňovaná Mazda3 bude na výber len s automatom. 

Mazda 3 Turbo bude mať v základe 18-palcové čierne zliatinové disky kolies, 8,8-palcový displej infotainmentu, pádla pod volantom či 12 reproduktorov od firmy Bose. K dispozícii bude napríklad aj head-up displej, 2-zónová klimatizácia, vyhrievané predné sedadlá a spätné zrkadlá či predné LED svetlá. Auto by zároveň malo byť kompatibilné aj s Android Auto či Apple CarPlay. 

Preplňovaná verzia Mazdy 3 prišla aj s rozšírenou ponukou jazdných asistentov. Pribudol tak pokročilý radarový tempomat, ktorý dokáže riadiť auto do rýchlosti 64 km/h, nechýba ani automatická brzda, ktorá sa aktivuje ak vozidlo začne samo cúvať či predné a zadné senzory. 

V prípade, že bývate v Amerike, na novú Mazdu 3 Turbo sa môžete tešiť už koncom tohto roka (2020), keď dorazí do showroomov. 

Zdroj, foto: MazdaUSA