Video ukazuje, ako motorkár narazil do zadnej časti auta v ľavom pruhu nemeckej diaľnice A9. Zo zaznámu je zrejmé, že tesne pred nárazom išiel rýchlosťou minimálne 299 km/h. Osudným sa mu však stalo, že vodič osobného auta vybočil doľava, aby predbehol iné vozidlo.

Následne už nemohlo pomôcť nič - aj napriek prudkému brzdeniu motorkár narazil do vozidla rýchlosťou viac ako 190 km/h. Spadol, niekoľkokrát sa prevrátil a následne zostal ležať na diaľnici. Jeho GoPro kamera všetko zaznamenala. Aj tú našli policajti ju na mieste nehody.

Samotné video nájdete v článku nižšie.



Motorkár nehodu prežil

"Radi by sme všetkým pripomenuli, aké dôležité je správať sa v cestnej premávke vždy zodpovedne a predvídavo. Vy rozhodujete o tom, ako rýchlo budete jazdiť," apeluje polícia na zdravý rozum, dodržiavanie rýchlostných limitov a prispôsobenie štýlu jazdy.

V každom prípade, motorkár v deň nehody v roku 2020 mal aj veľa šťastia, haváriu prežil, hoci ťažko zranený, no prekvapením bolo, že aj po nehode reagoval na záchranné zložky, ktoré prišli na miesto udalosti. V tomto konkrétnom prípade za vinníka nehody určili vodiča osobného auta, no polícia však doplnila: "Ale trestné konanie bolo vedené aj voči motocyklistovi."

Zdroj/foto: Heute.at