Bavorská značka dnes pracuje predovšetkým na ostrejšej verzii CS (na úvodnej špionážnej fotografii), okrem toho by však technici automobilky mali zároveň testovať aj verzie s pohonom všetkých kolies. Ide o logický krok, keďže o väčšie M3 a M4 s rovnakou techniku a systémom xDrive je veľký záujem. Ten by sa tým pádom mohol presunúť aj na menšiu M2.

Problematická je akurát vysoká pohotovostná hmotnosť. Veď už model s pohonom zadných kolies má takmer 1,8 tony, takže štvorkolka by mohla atakovať hranicu 1,9 tony. Je totiž zároveň nutné počítať s faktom, že so systémom xDrive je spojená aj povinná 8-stupňová automatická prevodovka.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Viac ako 500 koní

M2 xDrive by sa mohla dostať na trh s motorom naladeným na zhruba 382 kW (520 koní), čo by mimochodom mohli byť parametre zhodné s verziou CS. Tá by mala mať premiéru už v priebehu budúceho roka. Podobne ako v prípade výkonnejších modelov M3 a M4, aj tu by mala byť dostupná výlučne 8-stupňová automatická prevodovka. Ešte raz ale musíme dodať, že verzia xDrive zatiaľ nie je stopercentne potvrdená.

Zdroj: motor1, bmwblog