Vodičom to chcú skomplikovať

Že ste o mestečku Bauné ešte nepočuli? Nachádza sa na východe krajiny a „ide o mesto s 1 700 obyvateľmi, cez ktoré vedú tri hlavné okresné cesty a konkrétne v tejto oblasti sú dve. Ľudia jazdia rýchlo a je komplikované prinútiť ich spomaliť a mať efektívne dopravné značky,“ uviedol Jean-Charles Prono, starosta skupiny siedmich dedín vrátane Bauné, kde sa nachádza inkriminovaná križovatka s pomaľovanými čiarami.

Tamojší poslanci sa preto rozhodli, že chcú vodičom "štažiť vnímanie krajiny, to znamená vytvoriť také udalosti, ktoré upútajú pozornosť vodiča“dodal Prono s tým, že možnosťou boli aj klasické spomaľovače, ale tie môžu byť príliš hlučné pre ľudí žijúcich v lokalite.

Bizarné dopravné značenie vyvolalo mnohé reakcie vo francúzskej tlači a na sociálnych sieťach, pričom mnohí sa pýtali, prečo sa mesto rozhodlo nakresliť dopravné čiary tak zvláštne a nelogicky a či to vôbec majú povolené. Ďalšou otázkou je, ako by bolo možné vodičov za takýchto okolností za niečo pokutovať, keď sú na cestách nezmyselné čiary, ktoré im akurát tak pridávajú stres a nervozitu. Prono odkazuje neprajníkom, že momentálne takéto riešenie údajne funguje a vodiči naozaj spomaľujú, no nejde vraj o konečné riešenie. Nechajme sa teda prekvapiť, možno prídu s ešte šialenejším nápadom.

Zdroj: euronews.com