Nová generácia Škody Octavia Scout prichádza vo veľkom štýle. A bodaj by nie, jej popularita z generácie na generáciu rastie a rozhoduje sa pre ňu stále širší okruh zákazníkov. Automobilka Škoda Auto preto rozširuje ponuku a novinku pripravila na boj s podstatne širším zásahom trhu, než doteraz.

Pohon všetkých kolies namontovala Škoda Auto už do prvej generácie novodobej Octavie Combi. Vtedy ešte bez označenia Scout.

„Horal“ aj do mesta

Novinka si ponecháva všetky atrbúty predchodcov, teda dodatočné ochranné plasty, vyššiu svetlú výšku (+15 mm v porovnaní so štandardnou Octaviou IV) a karosériu kombi. Aj nová Octavia Scout príde výlučne ako verzia Combi, na rozdiel od predchodkyne však prináša jednu zásadnú novinku – verziu 4x2. Tá je určená pre zákazníkov vyhľadávajúcich atraktívny „dobrodružný“ vzhľad, no reálne nepotrebujú schopnosti auta so zvýšenou priechodnosťou náročnejším terénom. Že takých veľa nie je? Naopak, rastúca obľuba áut ako Ford Focus Active či Toyota Corolla Trek ukazujú, že po „terénnych“ kombíkoch dnes siaha stále viac ľudí. Škoda Auto preto rozširuje záber a na „mestský“ front posiela Octaviu Scout 4x2. Automobilka však rovno priznáva, že auto nebude dostupné na všetkých trhoch. Dostane sa skrátka len tam, kde bude mať najväčší predajný potenciál.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Predný pohon bude pri Octavii Scout možné kombinovať výlučne s motormi 1.5 TSI (110 kW/150 k) a 2.0 TDI (85 kW/115 k), zatiaľ čo do „štvorkolky“ si môžete objednať motory 2.0 TSI (110 kW/150 k) a 2.0 TDI (110 kW/150 k a 147 kW/200 k).

zdroj: Škoda Auto

MALA BY VERZIA OCTAVIA SCOUT 4X2 ŠANCU AJ NA SLOVENSKOM TRHU?
  • Áno ( 83% )

     

  • Nie ( 17% )

     

Odpovedalo 88 ľudí