Čerpacie stanice OMV

Na čerpacích staniciach OMV práve prebieha akcia, v rámci ktorej získate každé tretie tankovanie prémiových palív za cenu základných pohonných hmôt. Táto výhodná ponuka umožňuje majiteľom motorových vozidiel ušetriť pri plnení nádrže kvalitným palivom, čím si zabezpečia efektívnejší chod a zároveň šetria financie.

Čo na to potrebujete: Je nevyhnutné stiahnuť si a nainštalovať aplikáciu OMV MyStation do mobilu. V tejto aplikácii zbierate digitálne nálepky za každé tankovanie prémiového paliva. Po nazbieraní určitého počtu nálepiek, konkrétne po dvojnásobnom natankovaní prémiového paliva, získate špeciálny kupón. Tento kupón môžete uplatniť prostredníctvom aplikácie a pri následnom tankovaní máte prémiové palivo za cenu bežného. Je dôležité poznamenať, že pri uplatnení tohto špeciálneho kupónu nezískavate žiadne body. Systém zbierania nálepiek a uplatňovania špeciálnych kupónov je možné využívať opakovane.

Existuje niekoľko podmienok, ktoré je potrebné splniť. Prvou z nich je, že nálepku je možné získať len v prípade, že natankujete minimálne 25 litrov prémiového paliva. Ďalšia podmienka je, že špeciálny kupón môžete využiť len v prípade, že množstvo prémiového paliva, ktoré natankujete, nepresiahne 70 litrov. Ak presiahnete túto hranicu, platíte bežnú cenu. Poslednou podmienkou je, že nie sú povolené platby palivovými kartami.

Platnosť: Akcia platí do 31. 10. 2024

omv

Čerpacia sieť Slovnaft

Čerpacia sieť staníc Slovnaft momentálne ponúka akciu, ktorá zahŕňa zľavu vo výške 10 centov na liter prémiového paliva. Avšak pre získanie zľavy si budete musieť zabehnúť natankovať prémiovku dvakrát a práve pri druhom čerpaní ju máte so zľavou.

Čo na to potrebujete: Aby ste získali zľavu, je potrebné natankovať minimálne 30 litrov prémiového paliva. Po ukončení tankovania budete musieť pri platbe predložiť aplikáciu s názvom Slovnaft Move vo vašom mobile. Automaticky tak získate kupón na zľavu 10 centov na liter prémiového paliva pri ďalšom tankovaní. Je dôležité poznamenať, že maximálna možná zľava vo forme členských stupňov v aplikácii na prémiové palivá je 0,03 €, dokonca aj to až pri najvyššom členstve.

Platnosť: Akcia na čerpacích staniciach Slovnaft trvá do 30. 4. 2024

slovnaft

Čerpacie stanice Orlen

orlen

Čerpacia sieť Orlen sa tiež zapojila do súťaže o zákazníka a podobnú výhodnú akciu ako Slovnaft. V rámci tejto aktuálnej ponuky získavate zľavu vo výške 10 centov na liter prémiového paliva, ale za iných podmienok.

Čo na to potrebujete: Pri využívaní akcie na čerpacích staniciach Orlen už nebudete potrebovať žiadnu aplikáciu vo svojom telefóne. Odstránenie nutnosti mať aplikáciu mnohých z vás iste poteší, ale... Namiesto aplikácie Orlen vyžaduje použitie fyzickej karty s názvom TANKARTA, ktorá funguje podobne ako bežná banková karta a musíte ju pred použitím nabiť na staniciach alebo bankovým prevodom. Táto karta je nevyhnutná pri uplatnení uvedenej zľavy. Kartu si môžete zakúpiť priamo na čerpacích staniciach alebo objednať online na webovej stránke Orlenu. Za vystavenie karty je účtovaný poplatok vo výške 1,90 eura, pričom rovnaký poplatok sa vzťahuje aj na obnovenie karty alebo získanie jej PIN kódu v prípade, že by ste ho zabudli.

Platnosť: Akcia platí do 31. 5. 2024

Čerpacia sieť Shell

shell

Čerpacie stanice Shell momentálne neponúkajú žiadnu zvýhodnenú cenu na prémiové palivá. Akcia, ktorá momentálne platí, spočíva v tom, že ak prídete natankovať prémiové palivo v nedeľu, získate za to dvojnásobný počet bodov do aplikácie Shell ClubSmart.

Čerpacia stanica Avanti Častá

avanti

Ak pravidelne prechádzate okolo čerpacej stanice Avanti Častá, môžete využiť výhodnú akciu na všetky druhy palív a natankovať ich za nižšiu cenu, ak vlastníte ich Bonus Card. V čase prípravy tohto článku bol rozdiel ceny prémiového benzínu s Bonus Card a bez nej 0,006 eura. Za vystavenie tejto karty je potrebné zaplatiť 4,20 eura s DPH, čo je dvojnásobok ceny karty Orlenu. Okrem toho, na získanie tejto karty musíte tankovať aspoň za 100 eur každých 6 mesiacov.

Modelová situácia

Pozrime sa na modelovú situáciu, kde plánujeme porovnať ceny prémiových palív u 3 sietí čerpacích staníc: OMV, Shell a Orlen. Tieto siete majú špecifické akciové ponuky týkajúce sa prémiových palív, pričom Shell v súčasnosti nemá žiadnu akciu na tieto palivá. Okrem toho budeme zvažovať jednu ďalšiu čerpaciu stanicu, Avanti Častá, ktorej ceny palív máme k dispozícii a poskytuje vernostnú kartu pri ktorej môžete tankovať všetky pohonné hmoty za lepšie ceny. V našom porovnaní sa zameriame na ceny pri nakúpe 500 litrov prémiového benzínu, s prihliadnutím na uvedené ceny v tabuľke (v skutočnosti sa situácie budú pri prémiovom benzíne alebo nafte líšiť od aktuálnych cien jednotlivých predajcov). Plnú nádrž vozidla si určíme ako 60 litrov a budeme chcieť spĺňať vždy len minimálne požiadavky na možné uplatnenie akcie (tankovanie OMV 2x25 litrov a Slovnaft 1x30 litrov).

Priemerná cena benzín (16. týždeň) 1,692€
Priemerná cena prémiový benzín (16. týždeň) 1,883€
Avanti Častá prémiový benzín bez karty (16. týždeň) 1,854€
Avanti Častá prémiový benzín s kartou (16. týždeň) 1,848€
porov1

porov2

Z analýzy modelovej situácie vyplýva, že najvýhodnejšia možnosť tankovať 500 litrov prémiového benzínu sa naskytá na čerpacích staniciach OMV a Orlen. V oboch prípadoch sa dostanete pod 900 € s využitím akciíPre majiteľov ktorí už disponujú vernostnou kartou Orlenu by cena za 500 litrov benzínu bola 891,5 eura.

Podobným spôsobom by sme mohli tankovať aj na čerpacích staniciach OMV, kde by sme za 500 litrov benzínu zaplatili 893,75 eura pri využití akcií. Rozdiel ceny prémiového benzínu medzi týmito dvomi sieťami pri využití akcií by bol na celých 500 litrov iba 0,35 eura. Výhodou Orlenu je možno to, že nemusíme splniť podmienku minimálneho počtu natankovaných litrov prémiového paliva, ako je to v prípade OMV, kde by sme museli natankovať najprv dvakrát po 25 litrov a až potom mohli využiť akciu

Ak tankujete prémiové palivá, toto je spôsob, ako pri ich tankovaní ušetriť. Niektoré zo spomínaných značiek sa zameriavajú viac na digitálny prístup, kde je potrebné mať nainštalovanú aplikáciu v mobile. Iné si naopak snažia poistiť zákazníkov fyzickými vernostnými kartami. Voľba medzi týmito možnosťami je len na vás a záleží, čo vám viac vyhovuje a čomu dáte prednosť.


zdroj foto: cz.depositphotos.com