Počítali sme s premiérou potvrdenej novej Škody Elroq, dočkali sme sa však ďalšieho uistenia, že tento (už sériový) model dorazí na trh koncom roka a k nemu nám mladoboleslavská značka naservírovala úplne nové auto.

Ide o čisto elektrický koncept Epiq, ktorý musí byť takmer hotový, pretože v produkčnej podobe ho Česi odhalia už v roku 2025.

Chystaný mestský crossover je v podstate elektrickou alternatívou Škody Kamiq. Epiq má dĺžku 4,1 metra, batožinový priestor s objemom 490 litrov a automobilka k tomu dodáva, že máme čakať „priestranný interiér, pokročilé asistenčné systémy a množstvo nových technológií“. Má tým na mysli napríklad výbavu v podobe digitálnych kľúčov...

Ďalšie technické detaily zatiaľ ostávajú utajené, takže výkony, dynamiku či kapacitu použitých akumulátorov dnes ešte nečakajte. Škoda ale prezradila, že novinka bude mať dojazd „viac ako 400 kilometrov“.

Česká sestra ID.2

Je tiež jasné, že s ohľadom na veľkosť bude Epiq zdieľať platformu a mechanické komponenty s pripravovaným sesterským Volkswagenom ID.2 a Škoda tvrdí, že dostane jeho základnú cenu na 25 tisíc eur.
 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov

zdroj: Škoda