Spoločnosť Škoda Auto Slovensko sa stala celosvetovo najlepším importérom značky za uplynulý rok, čo sa jej podarilo prvýkrát v 30-ročnej histórii. Dosiahla to v rámci medzinárodnej súťaže importérskych organizácií automobilky.

Slovenský importér uspel v medzinárodnej konkurencii spomedzi vyše 40 nominovaných krajín Európy a ďalších medzinárodných trhov značky.

"Kritériá zahŕňajú okrem dôležitých dát o predajoch vozidiel a popredajných službách aj imidž značky, spokojnosť a lojalitu našich autorizovaných partnerov a zákazníkov či významné marketingové a PR projekty," vysvetlil Jaroslav Hercog, riaditeľ Škoda Auto Slovensko. Všeobecne, hoci nateraz bez podrobností okomentoval aj budúce plány po dosiahnutí prvenstva: "Berieme to zároveň ako veľkú motiváciu aj do ďalších rokov."

Uspieť sa Slovákom podarilo vďaka dobrým výsledkom naprieč kategóriami

Celkové výsledné ocenenie, kde Škoda Auto Slovensko obsadila prvé miesto v konkurencii vyše štyridsiatich krajín Európy a medzinárodných trhov, sa počíta ako súčet umiestnení naprieč všetkými posudzovanými kategóriami. Slovenské zastúpenie automobilky sa umiestnilo na popredných pozíciách vo všetkých kategóriách.

Importérovi sa tohtoročným víťazstvom podarilo vylepšiť vlaňajšie druhé miesto v celosvetovom finálovom hodnotení.

Značka Škoda má na Slovensku za sebou úspešný minulý rok. Podarilo sa jej v predajoch rásť o 25,8 %, s celkovým výsledkom 17 419 dodaných vozidiel. To predstavuje podiel 19,8 % trhu, čím potvrdila pozíciu trhovej jednotky medzi firemnými i súkromnými zákazníkmi.

Zdroj: Škoda Auto Slovensko