Nissan patrí aj v Európe medzi priekopníkov hromadnej elektromobility, veď jeho Leaf sa dodnes pravidelne umiestňuje na popredných rebríčkoch predajnosti elektrických áut, pričom sa z generácie na generáciu dostáva bližšie k ľuďom. A je to práve Nissan, ktorý ukazuje, že elektromobil tu nemusí byť len pre nadšencov, ale je stále akceptovateľnejšou alternatívou ku klasickým rodinným autám so spaľovacími motormi.

Oficiálne video prezrádza, že elektrickú novinku Nissan predstaví už 15. júla 2020.

Na vyššej úrovni

Tentoraz sa Nissan v oblasti elektromobility posúva opäť vyššie, aj na európske trhy totiž dorazí s dnes tak populárnym crossoverom, ktorý by mal jeho predaje posunúť o poriadny kus ďalej. A to sa v súvislosti so sprísňujúcimi sa limitmi flotilových emisií veru hodí. Tvary sériovej novinky automobilka zatiaľ len poodhaľuje, čo to však napovedali už počítačové grafiky sériovej verzie uniknuté z patentového úradu.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Sériový Nissan Ariya má vychádzať z nedávno predstavenej štúdie s rovnakým menom. Jeho technickým základom je nová modulárna platforma aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi a veľkosťou bude tvoriť v podstate elektrickú SUV-kupé verziu modelu X-Trail. O technike automobilka zatiaľ mlčí, všetko potrebné by sme sa však mali dozvedieť už o dva dni, 15. júla 2020, keď nový elektrický Nissan absolvuje virtuálnu svetovú premiéru.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov