Práve Nissan s konceptom Ariya znázorňuje nový dizajnový smer značky. Napríklad na prednej maske si môžeme všimnúť stále viditeľný V dizajn. Na ten nadväzujú úzke predné svetlá s LED technológiou.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Keďže elektromobil nepotrebuje až také veľké vetracie otvory v prednej časti, maska je plná. Z hľadiska rozmerov má Ariya na dĺžku 4 600 mm, na šírku 1 920 mm a na výšku 1 630 mm. Na dĺžku je tak voči Qashqaiu takmer o 25 cm dlhší a o takmer 10 cm širší. Pod veľkými podbehmi sú 21-palcové disky.

Pohon zabezpečujú dva elektromotory, ktoré poháňajú obe nápravy. Bohužiaľ, Nissan bližšie nešpecifikoval technické detaily o pohonnom systéme. K dispozícii by mal ale byť súbor asistentov ProPilot 2.0, ktoré udržia auto na diaľnici v pruhu bez držania rúk na volante alebo pomôže s jazdou v zápche.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

V interiéri bude zabezpečená priestrannosť a „voľný pohyb“, aj vďaka rovnej podlahe. Dva displeje (jeden s uhlopriečkou 12,3 palca) nie sú príliš futuristické, bežne to vídame aj v dnešných autách. Podobne to má riešené napríklad Mercedes-Benz. Ovládače sú však takmer všetky dotykové, ovládanie klimatizácie je akoby na paneli z iného materiálu a nie na dotykovom displeji.

Zdroj foto: Nissan