Čakáte hromadu dokonalých fotografií, vzletné marketingové frázy a hromadu technických detailov? V očakávaní toho istého sme otvorili oficiálne stránky značky Fiat a hľadali čosi podobné. Až na to, že Taliani nič z toho nezverejnili.

Zábery na novú „Šesťstovku“ s dodatkom „e“ jednoducho ukryli do krátkeho videa s nič nehovoriacim titulom Open Doors, v ktorom má byť (citujeme) „podpora bratstva, sociálnej jednoty a príležitosť na vytvorenie lepšieho sveta pre budúce generácie“.

Samozrejme tým Fiat naráža na fakt, že zábery nového auta nakrúcal filmový štáb pred bránami Vatikánu, na ulici pred Bazilikou svätého Petra, hneď vedľa múzea Leonarda da Vinciho. Automobilka navyše podporovala víkendovú medzinárodnú akciu s názvom Not Alone v rámci takzvaného Svetového stretnutia o ľudskom bratstve, na ktorej jazdila flotila elektrických modelov 500e, E-Doblò a E-Ulysse.

Pochopiteľne nemáme nič proti... Aj tak si ale neodpustíme trochu tej materiálnej prízemnosti a dodáme, že by sme celkom uvítali, ak by automobilka trochu myslela tiež na nás a zverejnila nejaké detaily o samotnom aute.

To sa ale nestalo, takže len z neoficiálnych zdrojov dodávame, že Fiat 600e je v podstate Avenger s oblekom od talianskych krajčírov, takže využíva modulárnu platformu e-CMP2, respektíve STLA Small, zatiaľ čo interiér je bez väčších zmien prevzatý z Jeepu.

Predpokladáme, že to isté bude platiť aj pre použitú techniku, takže tu máme elektromobil s výkonom 156 koní, krútiacim momentom 260 Nm, baterkou s kapacitou 56 kWh a dojazdom okolo 400 kilometrov.

Britský Autocar dodáva, že i Fiat 600 by mal byť v predaji so spaľovacím motorom, presnejšie povedané s preplňovaným trojvalcom s objemom 1,2 litra a pripomína, že by mal byť dostupný vo viacerých výkonových verziách, ale zároveň len na niektorých vybraných trhoch.

zdroj: Fiat