Bez ohľadu na to, ako 600 na úvodnom obrázku vnímate, musíme dodať, že Fiat potrebuje nové auto ako soľ. Jeho prestarnuté portfólio sa s výnimkou elektrickej 500e neobmieňalo už pekne dlho. Taká Panda má už 12 rokov, klasická päťstovka so spaľovacími motormi dokonca 16, a keď už sme pri tom, aj elektromobil je na trhu tretím rokom.

Taliani tento vcelku smutný stav čoskoro aspoň čiastočne napravia novým crossoverom, musíme ale priznať, že zatiaľ o ňom vieme len veľmi málo.

STLA Small a základ spoločný s Autom roka 2023?

Ak je skutočne postavený na základoch modulárnej platformy STLA Small, ktorú koncern Stellantis odvodil zo šasi CMP/eCMP/EMP1, znamenalo by to, že tu máme taliansky derivát nového Jeepu Avenger.

Ten je pre európsky trh vyrábaný primárne ako elektromobil s výkonom 156 koní, krútiacim momentom 260 Nm, akumulátorom s kapacitou 54 kWh, kombinovaným dojazdom 390 až 400 kilometrov, ale dostupný je tiež ako 100-koňový mild-hybrid poháňaný benzínovým trojvalcom 1.2 Turbo PureTech.

Čo nám naznačuje, akú techniku nájdete pod kapotou Fiatu 600, keď sa koncom tohto roka alebo začiatkom 2024 objaví u predajcov.

Jeho premiéra pravdepodobne tiež nebude ďaleko, z prvých obrázkov auta bez kamufláže je vidieť, že automobilka práve pracuje na výrobe tlačových materiálov, respektíve točí propagačné video a dokonca sa zdá, že si s maskovaním alebo aspoň utajením veľké starosti nerobí.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

zdroj: Autopareri