Santa Fe sa už čoskoro dočká zásadných zmien, ktoré by mali prebehnúť súčasne s predstavením jeho novej generácie. Väčšinu exteriérových zmien na testovacích prototypoch automobilka ukryla pod kamuflážnym odevom, no napriek tomu je zrejmé, že dizajn prejde radikálnou zmenou. Ako bude vo finále kórejská novinka vyzerať, zatiaľ s istotou nevieme, no prvú možnú „ochutnávku“ nám ponúkajú aspoň neoficiálne počítačové ilustrácie. 

Pripomína Defender

Značka Hyundai chce v rámci novej stratégie dať podľa všetkého každému modelu svoju vlastnú identitu. Ako skvelý príklad môžeme uviesť elektromobily Ioniq 5 a Ioniq 6, ktoré síce patria do tej istej rodiny elektrických vozidiel, ale vyzerajú diametrálne inak. Nové Santa Fe si taktiež osvojí túto filozofiu. Súčasná generácia tak trochu pripomína SUV z prémiového segmentu, no nástupca dostane pomerne hranatú karosériu a celkovo robustnejší vzhľad. Nám tým dosť pripomína aktuálny Land Rover Defender. 

Spomínané rendre pochádzajú zo španielského magazínu Motor.es a vychádzajú najmä zo špionážnych fotografii pripravovanej novinky. Otázkou zostáva, či nový dizajn doplnia aj podobne radikálne technické zmeny. Dnešné Santa Fe je v ponuke s 2,2-litrovým dieselom alebo benzínovým švorvalcom s objemom 1,6 litra v hybridnej a plug-in hybridnej konfigurácii. Je veľmi pravdepodobné, že tieto agregáty budú prenesené aj do nového auta, ale s určitými úpravami, aby boli pohonné jednotky ešte o niečo efektívnejšie.

Podľa viacerých zdrojov očakávame, že nové Santa Fe bude mať premiéru už v lete tohto roka, na trh sa ale dostane až s modelovým rokom 2024. Oficiálne to zo strany automobilky zatiaľ potvrdené nie je, a tak si na bližšie informácie ešte budeme musieť počkať. 

Zdroj, render: Motor.es