Vyštudovaný stavebný inžinier a architekt Virgil Abloh, ktorý koncom novembra podľahol rakovine, pracoval pre značku Louis Vuitton od roku 2018 a evidentne si dokázal nájsť čas aj na iné aktivity než len na módu. Aký je jeho podiel na najnovšom koncepte značky Maybach, presne netušíme, automobilka ale tvrdí, že spoločne s Gordenom Wagenerom mali pri návrhu tohto auta absolútne voľné ruky.

Výsledkom ich práce je obrovské šesťmetrové dvojdverové kupé určené do terénu (teda aspoň papierovo), pričom auto údajne nemá technickú predlohu v žiadnom existujúcom modeli.

Obrovská kapota nie je samoúčelná

Asi by sme ešte mali dodať, že robustný stroj postavený na terénnych pneumatikách s vysokým profilom a kabínou chránenou bezpečnostným rámom je elektromobil, automobilka sa však nepochválila žiadnymi konkrétnymi technickými parametrami.

Z jeho veľmi jednoduchého dizajnu dokáže zaujať – okrem ochranných trubiek, výraznej masky a svetiel s logami zdvojeného písmena M (Maybach-Motorenbau alebo tiež Maybach-Manufaktur) – aj predná kapota. Je jedným slovom obrovská, ale zároveň priehľadná a má v sebe integrované solárne panely, ktoré by mali buď predĺžiť teoretický dojazd, alebo sa starať o napájanie klimatizácie či iných pomocných systémov.

S akým zámerom vzniklo terénne Gran Turismo, Mercedes presne nepopisuje. Netušíme preto, či má rovno namierené do múzea, alebo má firma v pláne s ním ešte pracovať. Zdá sa vám to prehnané? V Európe podobné vozidlo veľké šance na obchodný úspech nemá, nepochybujeme ale o tom, že napríklad na Blízkom Východe alebo v Spojených štátoch by Maybach pár záväzných objednávok získal.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 8 obrázkov

zdroj: Mercedes