Po prvom staršom článku na túto tému prebehla diskusia o tom, či vôbec ide o užitočnú službu, či to má zmysel, prípadne ako reálne funguje. Vo videu v nasledujúcom článku to bolo popísané a vysvetlené. A áno, už vtedy sme spomínali, že funkcia je dostupná aj pre telefóny s Androidom, podotýkame ale, že vtedy len prostredníctvom bezdrôtovej komunikácie NFC (Near Field Communication). Aktuálne BMW podporuje aj UWB, teda Ultra Wideband, modernejšie (doslovne širšie) pásmo s výrazne väčšou dátovou priepustnosťou, ktoré rozširuje možnosti celého systému.

Pre koho je takáto funkcia určená? No, napríklad pre viacčlenné domácnosti či skupinky ľudí, ktoré využívajú jedno auto. Odomykajú si ho vlastným telefónom bez toho, aby ho vytiahli z vrecka. Automobil sám rozpozná približujúci sa mobil a odomkne dvere, prípadne zapne svetlá či nastaví požadované predvolené funkcie.

Len najnovšie Samsungy a mobily Google

Funguje to prakticky rovnako, ako klasický bezkľúčový vstup a štartovanie. V prípade BMW si teda ešte musíte priplatiť za výbavu s názvom Digital Key Plus, ktorá vám umožní miesto kľúča používať telefón. A aby to nebolo jednoduché, musíte mať BMW vyrobené po novembri 2022. Staršie modely môžu dostať túto funkciu v rámci aktualizácie, vždy ale budete potrebovať položku Digital Key Plus a správny telefón. Systém zatiaľ podporuje modely Samsungu (Galaxy S23+, S23 Ultra, S22+, S22 Ultra, S21+, S21 Ultra, Z Fold4, Z Fold3, Note20 Ultra) a Google (Pixel 7 Pro, Pixel 6 Pro) so systémom Android 13.1 a novším.

zdroj: BMW