Význam operatívneho lízingu

Pri operatívnom lízingu si auto nekupujete, ale prenajímate. Za priamy nákup a lízing zaplatíte rovnakú cenu, čiže sa nemusíte báť, že by ste operatívnym lízingom preplatili. Z počiatku ho využívali len podnikatelia, no v uplynulých rokoch ho využívajú aj fyzické osoby. V prípade, že vaše prenajaté vozidlo bude pokazené, tak Vám bude poskytnuté náhradné vozidlo.

Výhody Operatívneho lízingu

Najhlavnejšie dôvody, prečo využívať lízing môžu byť tieto : 

- Outsourcovanie rizík plynúcich z používania vozidla
Prenesením zodpovednosti za údržbu automobilu budete mať viac času na sústredenie sa na vaše podnikanie. Zatiaľ čo sa my postaráme o chod vášho vozidla, vy môžete riešiť iné záležitosti spojené s vašim podnikaním. 

-Rozloženie si svojich financií
Nepotrebujete mať dopredu našetrené peniaze, stačí ak každý mesiac zaplatíte fixnú čiastku bez akontácie za prenájom vozidla. Nemusíte sa báť žiadnych skrytých poplatkov. Mesačná splátka sa odvíja od druhu vozidla, jeho výbavy, vybraných služieb, havarijného poistenia a povinného zmluvného poistenia.

- Získanie vyššej kvality vozidiel
Ak sa rozhodnete pre operatívny lízing, budú Vám k dispozícii nové, moderné modely automobilov. Vďaka čomu sa zníži riziko možných opráv.

- Možnosť pravidelne obmieňať svoj vozový park
Po skončení lízingovej zmluvy si budete môcť opäť vybrať ďalšie vozidlo. To znamená, že môžete pokračovať v ďalšom prenájme, pričom bude plynúť nová záruka. Pokiaľ by ste sa rozhodli automobil odkúpiť, tak sa môžete na nás obrátiť a dohodnúť sa s nami. Poskytneme Vám 12 mesačnú záruku na skryté vady na automobile.

Aké sú ďalšie typy lízingu automobilov?

Okrem vyššie spomínaného operatívneho lízingu sú k dispozícii : 

- Finančný lízing 

Pri tomto druhu lízingu si prenajímate vozidlo od lízingovej spoločnosti, ktorej platíte mesačnú splátku a akontáciu. Nevýhodou je zodpovednosť za škody spôsobené na aute. Je vašou povinnosťou udržiavať automobil v dobrom stave a zároveň riešiť prípadné opravy. V konečnom dôsledku sa Vám investícia vložená do prenájmu automobilu môže navýšiť.

- Spätný lízing 

Spätný lízing je určený hlavne pre firmy a podnikateľov. Umožňuje získať hotovosť tým, že automobil bude odkúpený leasingovou spoločnosťou. Klient získa vyplatenú odhadovanú cenu vozidla zníženú o akontáciu v hotovosti. 

Operatívny lízing sa teší veľkej obľube, pretože poskytuje nízku mesačnú splátku, pričom lízingová spoločnosť za Vás rieši opravy a údržby automobilov.