Chcel mať pokoj, tak zaplatil

Ako na porazenie. Predstavte si, že si kúpite zahraničnú diaľničnú známku, riadne za ňu zaplatíte a následne sa vyberiete na cestu do Rakúska. Všetko sa však skončí sankciou. Pokutu za diaľničnú známku dostali Ľubor s manželkou za to, že ju mali mať nalepenú nesprávne, píše portál MY Trnava.

Aspoň to tvrdí rakúsky štátny Asfinag. Ľubor nesúhlasí a oponuje, pričom zdôrazňuje, že má dôkazy o kúpe známky.

"Písal som im množstvo mailov, poslal dôkazy a nič. V každej ich odpovedi bolo na konci iba - zaplaťte! Obrátil som sa na právnika, povedal mi, že šancu mám, ale najskôr musím zaplatiť a potom to riešiť súdnou cestou," cituje MY Trnava nespokojného motoristu. "Žiaľ, som bežný smrteľník a na toto nemám čas. Myslím si, že sa práve na toto oni spoliehajú a drvivá väčšina ľudí radšej zaplatí, ako by to mala riešiť ďalej právnou cestou," skonštatoval Ľubor.

Takto máte nalepiť rakúsku diaľničnú známku, aby ste sa vyhli pokute. Zdroj: Asfinag

Rakúsky Asfinag, ktorý spravuje tamojšie diaľnice, trval na tom, že diaľničná nálepka na jeho aute bola nalepená nesprávne.

"Pred jazdou po spoplatnenej cestnej sieti nalepte nálepku správne na čelné sklo svojho vozidla. Vineta, ktorá nie je nalepená alebo je nalepená len čiastočne, je neplatná. Kúpa nálepky nestačí," zdôraznila spoločnosť.

Ak sa chcete vyhnúť pokute 120 eur, známku si v Rakúsku vždy zakúpte a správne nalepte. Ročná známka stojí 96,40 eura, za dvojmesačnú zaplatíte rovných 29 eur a 10-dňová stojí 9,90 eura.

Zdroj: MY Trnava - Sme.sk / foto: kodino.com