Posýpať cesty budú, odhŕňanie snehu s otáznikom

Aj keď došlo k zmene v prístupe k zimnej údržbe, z Košíc odkazujú, že rovnako postupujú i viaceré iné samosprávy naprieč Slovenskom. Tá košická pritom zároveň zdôraznila, že aj naďalej budú sledovať predpovede meteorológov. V prípade varovaní napríklad pred námrazou či zhoršením počasia budú vraj operatívne reagovať.

„Cesty v meste sa budú naďalej posypávať, zmena nastane v hrúbke snehovej pokrývky, odkedy si mesta u svojho zmluvného partnera objedná odhŕňanie snehu,“ cituje agentúra TASR stanovisko mesta Košice.

Ak bude snežiť, naďalej sa bude plnohodnotne realizovať zimná údržba na úsekoch, ktoré vedú do kopca a premáva na nich mestská hromadná doprava. Takisto sa motoristi dočkajú odhŕňania snehu za každých okolností na cestnej komunikácii do mestskej časti Kavečany či na cestách na Valaliky, ale aj v smere na Jahodnú, na Bankov či v úseku od mestskej časti Šaca na Malú Idu.

V prípade ostatných cestných ťahov – hlavných i bočných – nemôžu vodiči očakávať odhŕňače snehu, dokým nenapadne aspoň deväť centimetrov snehovej nádielky.

Zdroj: TASR