Aktuálne Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa uskutočnia od 12. do 28. mája vo fínskom Tampere a lotyšskej Rige. Škoda Auto bude opäť pri tom, takže už tridsiaty raz sa stane hlavným sponzorom tohto podujatia. Partnerom akcie bola už na šampionáte o rok skôr, teda v 1992.

Nástup elektrifikácie

Rovnako ako v minulosti, aj tento rok bude hlavný sponzor dobre viditeľný na všetkých štadiónoch. Logo bude napríklad na stredovom kruhu ľadovej plochy, na mantineloch či na iných miestach v halách. Okrem tejto prezentácie Škoda predstaví na štadióne v Tampere model Enyaq Coupé RS iV, v Rige zas Enyaq Coupé Sportline iV a Octaviu Combi RS iV.

Škoda sa týmto dlhotrvajúcim partnerstvom už pred rokmi zapísala aj do Guinessovej knihy rekordov, ktorú majú v Mladej Boleslavi tak radi. Ovtedy svoj rekord každoročne sama sebe posúva. Za partnerstvo s IIHF pri sponzoringu MS v hokeji majú titul najdlhšie trvajúce partnerstvo sveta.

Tým ale spolupráca nekončí. Škoda dodala usporiadateľom až 45 automobilov a takmer všetky budú mať elektrifikovaný pohon. Pôjde hlavne o čisto batériové modely Enyaq iV, Enyaq Coupé iV či Enyaq Coupé RS iV 4x4. Pre divákov je pripravený digitálny priestor Škodaverse s virtuálnou 3D prehliadkou, zábavnými hrami či rôznymi interakciami s ďalšími návštevníkmi. K dispozícii bude aj mobilná aplikácia, kde budú k dispozícii aktuálne výsledky, tabuľky so štatistikou či priestor pre vaše tipovanie výsledkov jednotlivých zápasov.

Zdroj: Škoda