Lexus ES300h je prémiový sedan strednej triedy s mimoriadne nízkou spotrebou a vysokou spoľahlivosťou

Drvivá väčšina majiteľov Lexusu by si auto kúpila druhýkrát a rozhodla pre ne znova. Výsledky prieskumu Consumer Reports sú ďalším potvrdením najvyššej kvality automobilov Lexus. Vo februári dosiahla značka najlepší výsledok v online reputačnej štúdii Widewail Brand Scorecard Report 2024 a v štúdii ASCI Automobile Study 2022 – 2023, ktorá analyzovala spokojnosť zákazníkov, si Lexus udržal prvé miesto medzi prémiovými značkami.

Lexus RX350h je najpredávanejšie luxusné SUV na svete

NX 450h+ - najlepšie hodnotené SUV v USA

Po analýze údajov od používateľov automobilov a ich korelácii s výsledkami testov spoľahlivosti a hodnotení Consumer Reports bol Lexus NX 450h+ zvolený za najlepšie SUV v celom rebríčku a ako líder v kategórii Luxusné kompaktné SUV PHEV (plug in hybrid). Model bol ocenený pre svoj dlhý dojazd v čisto elektrickom režime ako aj pre vysoký celkový dojazd. Zároveň získal najvyššie známky za komfort, štýl, zážitok z jazdy, jednoduchosť používania informačno-zábavných systémov, ako aj batožinový priestor a celkové prevádzkové náklady.

NX je vybavený 2,5-litrovým štvorvalcovým hybridným motorom pracujúcim v Atkinsonovom cykle, predným elektromotorom s výkonom 134 kW, zadným elektromotorom s výkonom 40 kW a lítiovo-iónovým akumulátorom s kapacitou 18,1 kWh. Výkon nového akumulátora umožňuje jazdu v plne elektrickom režime pri rýchlosti až 135 km/h. Model NX 450h+ je štandardne vybavený elektricky riadeným inteligentným pohonom všetkých kolies E-Four od spoločnosti Lexus. 

Hybridné vozidlá bez nutnosti dobíjania - oceňované zákazníkmi

NX 350h, vybavený hybridnou elektrickou sústavou, s celkovým výkonom 243 k bol zvolený za najlepšie vozidlo v kategórii Luxusné hybridné kompaktné SUV. V odôvodnení bola zdôraznená nízka priemerná spotreba, tichý chod, ako aj systém pruženia, ktorý je kompromisom medzi komfortom a tuhosťou. NX tiež získal vysoké hodnotenie za pohodlie, úložné priestory v kabíne a dizajn.

V kategórii luxusných hybridných veľkých SUV sa RX 350h umiestnil na vrchole. Model poháňaný hybridným systémom a objemom motora 2,5 l, s výkonom 250 k zaujme dynamikou pri nízkych otáčkach a nízkou priemernou spotrebou paliva, čo sa premieta do celkových nízkych prevádzkových nákladov. Najvyššie hodnotenia od zákazníkov získal model aj za komfort, dizajn ako aj batožinový priestor.

Spoľahlivosť, komfort a nízka spotreba paliva sú argumenty, pre ktoré vyhral Lexus ES 300h v kategórii Luxusné hybridné sedany. Auto si medzi používateľmi získalo uznanie za zážitok z jazdy, vysoký komfort v kabíne a rovnako tak priestranný batožinový priestor. Ocenené boli aj ľahko ovládateľné multimédiá a celkový dizajn exteriéru.

zdroj: Consumer Reports