Toyota hovorí, že chce touto novinkou osloviť tých zákazníkov, ktorí túžia po automobile „s ostrejším charakterom“, je však nutné brať to s rezervou. Technika pod prednou kapotou sa v žiadnom prípade nemení, RAV4 GR Sport bude aj naďalej poháňaná 2,5-litrovým štvorvalcom v spojení s dvomi elektromotormi a identickým systémovým výkonom 222 koní, pričom maximálna rýchlosť bude obmedzená na 180 kilometrov za hodinu.

Tým novým „športovým“ rozmerom v konštrukcii japonského SUV má byť vylepšený podvozok, presnejšie povedané tuhšie pružiny a dokonca i tlmiče. Ako je v podobných prípadoch zvykom, Toyota sľubuje „lepšiu ovládateľnosť a viac pôžitku z jazdy“.

Novú výbavu zvonka rozoznáte predovšetkým vďaka čierno-červeným štítkom s nápismi GR Sport, automobilka ale upozorňuje i na čierne lakovanie lemov blatníkov, podbehy, tiež čierne prídavné lišty okolo predných hmloviek a iný je tiež raster mriežky chladiča alebo tmavo-strieborná výplň v spodnej časti predného nárazníka.

O 19-palcových diskoch Toyota hovorí, že sú „skrášlené novou ultra presnou metódou brúsenia kriviek, ale kvôli tmavej farbe si to pravdepodobne nevšimnete.

RAV4 vo výbave GR Sport dostala športové sedačky čalúnené kombináciou alcantary a koženky, pričom Toyota zdôrazňuje, že z auta boli vylúčené všetky materiály živočíšneho pôvodu. Písmená GR nájdete vyrazené na hlavových opierkach, pričom sedačky dostali kontrastné strieborné prešívanie.

Odkazy na Gazoo Racing nájdete tiež na volante či koberčekoch, zaujímavejšie ale je, že v aute už nájdete nový multimediálny systém 10,5-palcovým dotykovým displejom, ktorý výrobca kombinuje s digitálnym prístrojovým panelom s uhlopriečkou 12,3 palca, ktorý priniesla modernizácia modelového roka 2023.

Sympatické tiež je, že keď vás už Toyota nechá zaplatiť minimálne 47 190 eur (základ je za 29 390 eur), dostanete bez ďalšieho priplácania napríklad elektrické ovládanie predných sedadiel i s pamäťou pre vodiča ako vo výbave Executive, či kamerový systém s panoramatickým zobrazením priestoru v okolí auta.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov