Národná diaľničná spoločnosť informovala, že k posunu termínov došlo z dôvodu nepriaznivého počasia. Prebiehať bude výmena mostného záveru. Kvôli nej uzavrú ľavý jazdný pás v smere do bratislavskej Petržalky, a to konkrétne na úseku medzi križovatkou Bratislava-Prievoz a Bratislava-Petržalka.

V prípade potreby sa dajú využiť obchádzkové trasy: z D1 môžete zísť na výjazde Bajkalská/Komárno a pokračovať po Prístavnej ul. na Most Apollo. Alebo môžete využiť rovnaký výjazd a ďalej sa presunúť po rýchlostnej cete R7 ďalej na diaľnicu D4 – prípadne sa dá sa tadiaľ vrátiť naspäť na Bratislavu po D2.

"Doprava v pravom jazdnom páse počas trvania čiastočnej uzávierky diaľnice D1 v smere do Trnavy v predmetnom úseku mosta bude bez obmedzení," dopĺňa NDS.

Ťažko skúšaný zápchami a hustou premávkou

Prístavný most patrí k najviac vyťaženým cestám Slovenska. Podľa nedávno zverejnených dát je však rekordérom D1ka pri Avione, zaznamenali tu dennú intenzitu premávky viac ako 101 tisíc áut. V prípade Prístavného mosta to bolo len o niečo menej - necelých 100 tisíc áut.

Nasleduje most Lanfranconi s premávkou na úrovni zhruba 94 tisíc áut. Ďalej nemôžeme opomenúť bratislavský cestný tunel Sitina - v jeho prípade bolo nameraných 59 tisíc áut za deň.

Zdroj: TASR, foto: NDS