Najvýraznejšou zmenou je od apríla 2018 povinnosť mať v každom novo predanom aute vstavanú SIM kartu. Je to pre prípad núdzového volania v akejkoľvek neočakávanej situácii. Tento nápad je určite krokom vpred a môže zachrániť nejeden život. Čo však robí bezdrôtové pripojenie v oblastiach bez dostatočného signálu?

Systém vás upozorní na slabý signál a prezradí, kedy bude opäť dostatočný na uskutočnenie hovoru.

Na to v Continental vymysleli funkciu Predictive Connectivity Manager (PCM), ktorá bude využívať vlastný cloud, teda úložisko. Vo veľa regiónoch je prístup k vysokorýchlostnému internetu obmedzený. Funkcia PCM zbiera dáta o kvalite signálu a ukladá ich na spomínaný cloud. Po ich spracovaní tak môžu ďalší užívatelia čerpať výhody, ako napríklad upozornenie na prerušenie hovoru alebo ukončenie sťahovania aktualizácii pri online streamovaní hudby. Systém vám tiež môže dopredu prezradiť, za koľko minút bude kvalita signálu nedostatočná a za koľko zase budete môcť hovor obnoviť.

Počas cesty vás systém upozorní, že prídete do miesta so slabším signálom a hovor sa preruší.

Ďalším bodom bolo predstavenie inteligentného vstupu do vozidla. O niečo podobné sa už snažili aj iné spoločnosti. Výhodou sú napríklad jednoduchšie služby car-sharing, kde stačí priložiť mobil s funkciou NFC na určené miesto a automobil „sa odomkne“. Continental tvrdí, že virtuálny kľúč v mobile je dostatočne chránený pred zneužitím, nám ostáva im len veriť. Iste to isté tvrdili aj výrobcovia o funkcii Keyless-Go a dnes ide o veľmi rozšírený spôsob kradnutia áut.

Zdroj foto: Continental