Obmedzenia sú vždy nepríjemné. Ale ak chceme jazdiť po bezpečnejších cestách, bez nich to nejde...

Zvolen

Pre zosuv skalného útvaru, ktorý sa stal ešte koncom júna tohto roka, sa stala rýchlostná cesta R2 pri Zvolene riziková, až nebezpečná. Preto bude od štvrtka 27. júla 8.00 h až do 5. augusta do 22.00 h úplne uzavretá. Dnes o tom informovala Petra Kováčiková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. Konkretizovala, že ide o úsek Budča - Zvolen na 230,450 km – 233,500 km. 

"Obchádzkové trasy budú vyznačené prenosným dopravným značením v zmysle odsúhlasenej projektovej dokumentácie organizácie dopravy," dodala policajná hovorkyňa. 

Z Prešova konečne zmizne nepríjemný unikát. Semafor pri výjazde na diaľnicu.

Prešov

Výjazd na diaľnicu D1 z Prešova v smere na Levoču bude uzavretý od soboty 29. júla na 9 dní. Národná diaľničná spoločnosť pristúpi k čiastočnej uzávierke diaľnice D1, ľavého jazdného pásu v úseku Prešov, západ – výjazd Široké v smere na Levoču pre práce na stavbe diaľnice D1 Svinia-Prešov, západ, dobudovanie križovatky Prešov-západ. 

Počas čiastočnej uzávierky v uvedenom úseku diaľnice D1 odstránime semafor na vjazde, respektíve výjazde na diaľnicu z Prešova, zrekonštruujeme asfaltové vrstvy nájazdovej rampy diaľnice D1, pribudne nové vodorovné dopravné značenie, osadíme nové zvislé dopravné značky a upravíme cestu I/18.

S obmedzením je potrebné počítať v termíne od dňa 29. júla 2017 (sobota) od 5:00 do dňa 7. augusta 2017 (pondelok) do 5:00.
 
Výjazd z Prešova po najbližší výjazd na diaľnicu v smere na Levoču, ktorý je v obci Široké, povedie po ceste I/18.


Diaľnica v smere od Levoče do Prešova bude v prevádzke bez obmedzenia. Vjazd do Prešova z cesty I/18 zo smeru Malý Šariš a z cesty II/546 v smere z Cemjaty bude cez kruhový objazd po novo vybudovanej vetve križovatky.   

Zdroj: Teraz; NDS